Nyt kun bensojen hinnat ovat vaihteeksi jälleen kohtuulukemissa, niin puheet hybridi- ja sähköautoista varmasti taas vähenevät toviksi. Jos kuitenkin mietit asioita autolijana myös seuraavan tankkauskerran tuolle puolen, ei hybridi- tai muun vähemmän kuluttavan auton hankkiminen ei välttämättä ole lainkaan huonompi idea.

Hybridiautojen, niin kuin monen muunkin uuden teknologian taakkana on valitettavasti kuitenkin edelleen korkeahko hinta. Lisäksi saatavilla olevien mallien määrä on hyvin rajoitettu, eli valinnanvaraa on heikosti. Tanskalainen insinööri nimeltään Ulrik Poulsen on kuitenkin kehittänyt innovaation, jonka avulla melkein mistä tahansa liikenteestä löytyvästä autosta on mahdollista modata hybridi renkaan päälle kiinnitettävän lisämoottorin avulla.

Renkaaseen kiinnitettävä sähkömoottori nimeltään ”Poulsen hybrid” antaa autolle noin 10-15 hevosvoimaa lisätehoja, joiden avulla saadaan tuotettua 70-85% päivittäisessä ajossa tarvittavasta voimasta. Koska renkaan päälle kiinnitettävä järjestelmä ei vaikuta auton olemassa olevaan voimansiirtoon millään tavalla, saadaan lisätehoja tarvittaessa käyttöön kaasua tavalliseen tapaan painamalla.

Insinööri Poulsen toivoo saavansa tuotteen markkinoille jo lähikuukausina, kunhan laillisuuteen liittyvät asiat on saatu selvitettyä. Järjestelmä on kuitenkin jo valmiiksi hinnoiteltu, ja tämän lyijyakkuversio köyhdyttää hankkijaansa noin 3600 eurolla. Litium-ioni akuilla varustettu versio maksaakin sitten jo vajaat 7000 euroa. Lisäksi hybiridimoottorin hankkijan on syytä varautua siihen tosiasiaan, että mukana toimitettu akkusetti vie noin neljänneksen keskikokoisen henkilöauton tavaratilasta.

Ei välttämättä kaikkein käytännöllisin ratkaisu, mutta erinomaisen hieno ja ennakkoluuloton idea silti!

Lähde: treehugger.comKirjoita

Edellinen artikkeliScotteVest SeV T-paita kätkee hilavitkuttimet huomaamatta suojiinsa
Seuraava artikkeliI Love Maker – Tee oma sydän-logosi