they were’nt even there!

Muistanette, että silloin kun ifrapunalla pimeässä kuvaavat videokamerat tulivat markkinoille, saattoi kameroilla kuvata päivänvalossa ja nähdä vilauksen vaatteiden läpi. Tämän jälkeen kameroiden valmistajat muuttivat kamerat sellaisiksi, että infrapunakuvaus toimii vain pimeässä. Nyt on sitten myynnissä tällaisia lisälinssejä videokameraan jotka mitä ilmeisimmin aiheuttavat sen, että infrapunakuvaus toimii myös päivänvalossa.

Kamerasta lähtevä infrapunavalo menee parhaiten silkin, uimapukujen sekä synteettisten materiaalien läpi ja heijastuu sitten ihosta. Linssin avulla voi myös tarkkailla tummennettuje ikkunoiden ja aurinkolasien läpi. Hieman on kallista, nimittäin 199 dollaria / linssi. Mutta kenties joku tällaisellekin jotain käyttöä keksii.

Lähde: www.davidsteele.com

Edellinen artikkeliItalian poliisi löysi mafian hallusta puhelimeksi naamioidun pistoolin
Seuraava artikkeliHumveen uusi hunajakenno-rengas on luodinkestävä

29 KOMMENTIT

 1. No ei sinänsä kallis siihen hupiin nähen mitä tuolla saa aikaan mikäli oikeasti toimii kunnolla.

 2. näkyy kans mustan palkin läpi. ja nyt voikin olla se outo jätkä rannalla jolla on aina videokamera mukana.

 3. Tuskin nyt kuitenkaan on kyse mistään linssistä, vaan suodattimesta joka blokkaa näkyvän valon ja päästää sopivan kaistan IR-valoa läpi.

 4. Tai sitten yksinkertaisesti vähentää sisään pääsevän valon määrään niin paljon että kamera kuvittelee olevan yö tjsp

 5. Tuota, tämä siis on infrapunalinssi? Mitä hittoa sitten tuosta tuotteessa kerrotaan kokoajan röntgensäteilystä?

  Oman puhelimeni kamera näkee aivan loistavasti infrapunasäteilyt, musta parin euron nega linssin eteen ja viereen ir lamppu, niin tulos on vähintään yhtä hyvä mitä tuon linssin kanssa, tosin hintaa on pari kymppiä parin sadan sijaan.

 6. muutes, tosta sensuroinnista sen verran että… mitä auttaa pieni musta palkki silmien kohdsalla?

 7. ”mitä auttaa pieni musta palkki silmien kohdsalla?”
  Tuon mustan läpi näkee sitäpaitsi selvästi silmät…

 8. Tämän jälkeen kameroiden valmistajat muuttivat kamerat sellaisiksi, että infrapunakuvaus toimii vain pimeässä.??
  Toimii ainakin mun kamerassa edelleen. Ei kamera luule yötä tai päivää. Kamera laitetaan kytkimestä kuvaamaan infrapunalla

 9. tost hinnast tietää et trolli. ois kyl iha kiva et hilavitkuttimes pidettäis sen verra tasoo et ei trolleist kirjotettais ”vakavasti”.

 10. mitä oon ulkomaisia sivuja katellu niin aika moni muukin kirjottaa tästä ”trollista”.

 11. Mihin hävisi Terminator 4: Salvation Webbijuliste? Eilen aamulla vielä oli mutta nyt hävinnyt kuin tuhkatuuleen. Häiritsikö tämä koska alkoi toimia heti kun sivu on latautunut. Ei olisi silti tarvinnut poistaa, piti näyttää kaverille ja hämmästyksekseni huomasin ettei enää löydy. Sääli sillä se oli ihan siisti. 🙁

 12. Ei tämä ole trolli, joitain vuosia sitten Canonin videokameralla pystyi kuvaamaan samallalailla.Kameraa muutettiin hieman, kunnes joku valmistaja alkoi myydä tätä suodatinta, joskaan hinta ei muistaakseni ollut näin suolainen.Valmistaja ko. suodattimelle alkoi muistaakseni H:lla, mutta en kuollakseni muista mikä se oli…

 13. Joskus vanhassa digikamerassa oli infrapuna jolla näkyi vaatteiden läpi osittain. Saattoi siis nähdä naisen rintaliivit, mutta siinäpä se. Varsinkin valkoiset vaatteet näkyi, tummien kohdalla ei toiminut.

 14. Siis nykykameroissahan on se ongelma että kun ei voi laittaa infrapunatoimintaa normaalisti kuvatessa vaan pitää laittaa yö-kuvaustoiminto. Ja yö kuvaustoiminnolla ei saa mitään aikaiseksi päivänvalossa.

 15. Hmm, itselläni on muutama vuosi sitten ostettu Sonyn DVD-videokamera. Infrapunatoiminto toimii päivälläkin mainiosti :O Ja on kyllä kumma, jos ei nyt muidenkin videokameroilla näe infrapuna-modessa tummennuksien ja peililasien läpi.
  Ei kyllä ole tullut kokeiltua vaatteiden läpi katselua, mutta pitääkin kokeilla heti kun saan aikaiseksi 😀

 16. Toimii kyllä, omistin Sonyn digikameran, jossa oli NightShot -infrapunatoiminto. Huomasin kerran vahingossa NightShotilla hämärässä kuvattuani, että sillä ”näki” ohuiden kankaiden läpi. Ei kovin hyvin kyllä, ja päivänvalossa näkyvä valo on niin kirkas, että peittää kokonaan infrapunan. Tuo linssi mitä myyvät toimii varmaankin siten, että se pysäyttää kaiken näkyvän valon ja vain infrapuna pääsee kameran kennolle asti.

 17. Tuommonen infralinssi on muuten meidän koulussa, kuulemma kallis. Täytyykin kokeilla luokassa =)

 18. muistakaa sitten, ettette marise jos näette roikkuvia vatsanahkoja ja rintoja, raskausarpia, sektioarpia ja muuta, mikä on syytäkin peittää…:D

 19. Kaikkea uskottekin. Voi hyvän tähen sentään ja jos ei naisen tissejä näe muutenkuin infrapunalla eikö ole silloin parempi että katsoo niitä täältä netistä?

Kommenttien lisääminen on estetty.