Täytyihän tämäkin päivä nähdä! Lähelle ollaan jo päästy Nissanin parkkikameralla, joka näytti auton ylhäältä päin ohjaamossa näytöllä. Tämä oli neljällä kameralla toteutettu järjestelmänä. Nyt Fujitsu Laboratories on esitellyt ”oikean” 3d-parkkeerauksen. Tämä neljällä kameralla toimiva järjestelmä antaa ohjaamoon näytölle mm. autopeleistä tutun kuvan, jossa autoa voidaan tarkastella halutusta kulmasta. Näin parkkeeraus ja autoa ympäröivien esineiden havainnointi tulee erittäin helpoksi.

Autossa on laajakulmakamerat, joiden kuva käsitellään reaaliaikaisesti uudella OpenGL-sirulla. Teknologian pitäisi liittää saumattomasti videokuvat toisiinsa, samalla antaen mahdollisuuden muuttaa tarkastelukulmaa reaaliaikaisesti. Kunhan nyt ei vain kävisi niin, että unohtaa tarkkailla ympäristöä perinteisesti auton ikkunoista. Saa nähdä, josko olisi joku päivä jokaisessa autossa.

Lähteet: www.ohgizmo.com, www.fujitsu.com

Edellinen artikkeliUusi sovellus tekee iPhonesta Okariinahuilun
Seuraava artikkeliMonty Python iskee videopiratismia vastaan!