Kiinalaiset tuotekopioita harrastavat valmistajat ne eivät vaan lakkaa hämmästyttämättä. Yksi uusimmista kiinalaisista ”matkapuhelininnovaatioista” mallinimeltään N70 onnistuu todellakin loksauttamaan suun ammolleen. Puhelimen käyttöliittymä, joka on aikakin ulkoisesti kopioitu suoraan Applen iPhonesta, sekä kovasti Nokian puhelimia muistuttava kuoren muotoilu eivät sinällään ole mitään uutta kiinalaiselle puhelimelle. Sen sijaan puhelimen ominaisuuksiin kuuluva sisäänrakennettu pieni videotykki on jotakin totaalisen uutta matkapuhelimessa!

Matkapuhelimen VGA-resoluution erottelun tarjoava videoprojekori kykenee projisoimaan kuvia ja videota joko puhelimen oman mediasoittimen kautta tai sitten ulkoisesta lähteestä komponenttiliitännän kautta. Lisäksi puhelin tukee mm. Stereo bluetooth -profiileja ja kätkee kuoriinsa stereokaiuttimet.

Hintaa tällä ihmelaitteella on kiinasta tilattuna postikuluineen $345, eli sellaiset 280 euroa.

Viela kun ”kiinan pojat” saavat omat suunnitteluosastonsa vakavasti otettavaan kuntoon ja laatukontrollin kohdalleen, niin veikkaan että saamme pian nähdä tuolta idän ihmemaasta todellisia uutuustuotteita teknologiarintamalla. (ihmisoikeuksien ja ympäristöarvojen petraaminen olisi tietenkin myös plussaa)

Lähde: www.dealextreme.com

Edellinen artikkeliXbox 360 ja Nintendo Wii ulos laatikosta!
Seuraava artikkeliHusqvarna Automower Solar Hybrid -ruohonleikkuri leikkaa automaattisesti aurinkoenergialla

20 KOMMENTIT

 1. Onpa ängetty tavaraa yhteen kapulaan! Hintakin on sitten kiinalaisten kalliimmasta päästä. Ymmärtäähän sen tosin noilla ominaisuuksilla.
  Jonkun tahon pitäisi aloittaa maahantuonti pikavauhtia, että saataisi toimitusmäärien myötä suomenkielinen tekstinsyöttä ja softa. Ohjelmistohan on useimmissa suunnilleen sama, eli käännös tulisi todennäköisesti kannattavaksi parilla tarkkaan valitulla mallilla. CE hyväksynnät ja muut sertifikaatit saa kyllä kunhan vain pyytää, siitä ei jää kiinni (lyövät vain itse tulostamansa tarrat paketin kupeeseen, mutta se riittää).

 2. Eihän tuo CE merkitä tarvitse mitään oikeita testejä, eli kyse on vain siitä, että valmistaja vakuuttaa laitteen toimivan tietyllä oletetulla tavalla eurooppalaisessa sähköverkossa. Vanhassa FI-järjestelmässä sähkölaitteen piti läpäistä tietyt testit. Eli CE merkinnällä varustettu laite voi olla hyvä tai vaarallinen pommi, kiitos EU:n.

 3. Nokian kuoret ja mallinimi, iPhonen käyttis, mitä muuta? Huomasin että osa grafiikasta on ”lainattua”. Puhelimesta on kuva, jossa esitellään kapulan infovalikkoa. Taustalla on keskusteluohjelmasta ICQ tuttu kukka. Ja minkä takia Kännyssä on näppäimistö, kun siinä on kosketusnäyttö, jossa näkyy olevan numeronäppäimetkin? Olisivat saaneet huomattavasti isoman näytön/ pienemmän puhelimen jättämällä sen näppiksen pois…
  Lisäksi huomiota herättää olematon 6kk takuu, joka ei viesti pitkästä käyttöiästä, kaksitaajuisuus ja käyttöohjeen ainoa, kiinalainen versio

 4. Ja lisäksi edelliseen, mikä on tämä 150 taalan hintainen, suunniteltu ämöriikassa, valmistettu Kansan tasavallassa SciPhone??
  Taas kerran rohkenen epäillä tuotteen kestävyyttä. Noin halvalla hinnalla ei saa niin kalliista tuotteesta, kuten iPhone, millään tavalla laadukasta kopiota. Toki, onhan 150 dollaria iso hinta Kiinassa, mutta veikkaan että tätä puhelinta, eikä näitä muitakaan, ole tehty ensisijaisesti Kansan tasavallan tavalliselle kansalle.

  linkki puhelimeen http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13241

 5. Saa noita hiPhoneja alta satasellakin. 2g mallin aikaan ne olivat jopa parempia kuin alkuperäinen, kameran ja joidenkin toimintojen osalta. Ainut este kiinalaisten valloitukselle on se että ei ole 3g malleja juuri kellään tarjota myyntiin.

 6. vähän hupsuttaa kun Osku on valmis maksamaan ellei ole jo maksanut satoja euroja omenasta. muistaakseni Prismasta sai omenoita n. 1.50e per kilo

 7. Ja laatu on taas mitä on. Oma iPhone on toiminut täydellisesti, tosin näyttö vois olla vähän isompi, kun netti selaaminen on hankalaa. Itse taas kannatan näppäimistöä kännykkää, nytkin tämän kirjoittaminen podilla vie aikaa ja mielenkiintoa. Alkukankeuttahan tämä vielä on.

 8. Tuon minä ostan, kun tämänhetkinen kännykkäni leviää. Saatte sitten kuulla että toimiiko vai ei 😀 Ainakin näyttää huikealta. Todennäköisesti ei ole kauhean kestävää tekoa. Hinnastakin voi jotain päätellä…

 9. Njaa, sittenkun semmoisella saa suoraa verkkokalvolle projisoitua, saatan kiinnostua.

 10. Tuollaisen tilaamalla vaan joutuu helposti tullin kanssa hankaluuksiin. Varsinkin kun kopiointia näyttäisi harrastetun aika vapaasti.

 11. Onko siis järkevää tilata tällainen?
  Houkuttelee kovasti… Jos se on huijausta, voiko siis saada rahansa takaisin?

 12. Dealextremen pitäisi olla aika luotettava kauppa, että luulisi saavan rahat takaisin jos ei toimi.

 13. tuosta tulee vähintään samanlainen hitti kuin digikameroista ja kamerakännyköstä.
  voi olla että julkisilla paikoilla kaikensorttisten videopätkien näyttö tulee tosin aiheutamaan hämmennystä. voin jo kuvitella esim. kuinka kouluissa ennen opettajien tuloa luokkaan, liitutaulu voi olla valaistuna erilaisilla aikuisviihdekohtauksilla ja musiikkivideoilla ;)))

 14. en kyllä yhtään yllättynyt siitä että kuvassa on nuo dealextreme logot kun nimittäin tuossa pari päivää sitten tuli vilkuiltua heidän puhelinvalikoimaa

 15. ei tule onnistumaan nokian rumimmat kuoret ja iphonen surkea käyttöliittymä mutta videoprojektori on aika cool. mutta sellasen saisi kylläkin myös nokia 5800 xm:ään 🙂

Comments are closed.