Paljon on netissä näitä tee-se-itse-projekteja. Yleensä ne menevät ohi ja ohjeenmukainen laitos jää kuitenkin lopulta tekemättä. Tässä on idea, jonka varmana toteutan, kunhan saan sen henkarin. Yksinkertaisesti henkarista taitellaan ohjeiden mukaan teline, johon läppärin voi laittaa pystyyn. Sitten voi käyttää erillistä näppäimistöä aivan näytön edessä.

Ideaa voisi vielä kehittää siten, että tietokonepöydän alle laittaa toisen matalamman pöydän siten, että näyttö tulee alemmas ja näppäimistö jää pöydän taakse. Miten muuten on, oletteko rakentaneet jotakin netistä löytämienne ohjeiden mukaan?

Lähde: www.instructables.com

n

{democracy:166}
Edellinen artikkeliKauko-ohjattu rekisterikilven verhoaja
Seuraava artikkeliAudi Calamaro on design-konsepti lentävästä autosta

9 KOMMENTIT

 1. Metkussa oli aikoinaan loistavia ohjeita ja modailuja, nyt sekin on sitten hiljentynyt aika reippaasti.. Sieltä muistaakseni katsoin ohjetta xboxin ohjaimen modaukseen tietokoneelle, ainakin. Onhan noita tullut aina värkättyä. Netti on vähentänyt kokeile-ja-erehdy menetelmällä tehtyjä virityksiä huomattavasti. Kätevää kun erehtymisen hoitaa joku muu puolestani!

 2. En kyllä luottais läppäriäni tommotteelle telineelle. Vähän enemmän vaivaa, niin ei ainakaan kallis läppäri putoa kyydistä…

 3. Voi en tajuu tätä nykymaailmaa. Läppäreistä tehään PÖYTÄKONEITA! Mitä järkeä ostaa kannettava tietokone,ja laittaa se pöytäkoneeksi? Kun pöytäkoneita saa PALJON halvemmalla : S

 4. Mut entä sit ku käyttää läppäriä pöyttiksen tilalla, nii tarvii erilliset hiiret ja näppikset… nekin kustantaa :/ Mut joo, on Jyrki oikeessa, etenki tilaa säästää, ja mukaanottaminen on hyödyllistä 🙂

  Mut entä lapsiperheet? joku viis kuus vuotias pikkulapsi pukkaa henkarivirityksen kumoon ja kone palasina lattialla.
  Onko tää yksineläjien etu?

 5. Asian mukaisen kokoinen hiirimatto pojalla BTW.

  Itse tyydyn läppäritelineen sijaan ulkoiseen näyttöön jolloin itse koneen voi tunkea kokonaan piiloon ja kuvakin on parempi.

 6. ”Voi en tajuu tätä nykymaailmaa. Läppäreistä tehään PÖYTÄKONEITA!”

  Onhan se näppärää että koneen saa mukaan tarvittaessa. Pieni koko ja sähkönkulutus on kovia etuja myös.

  Itsellä tuli juuri läppäri hoitamaan elokuvatykin kuvaa. Suurin syy pieni sähkönkulutus ja hyvin tehdyt virransäästötilat. Samaten on helpompi laittaa kattoon kiinni litteä läppäri kuin neliskanttista pönpeliä.

  Aika harva joka ei pelaa tietokoneella kun loppujen lopuksi tarvii normaali pöytäkoneen päivitettävyyttä.

 7. ”Aika harva joka ei pelaa tietokoneella kun loppujen lopuksi tarvii normaali pöytäkoneen päivitettävyyttä.”

  Taidan olla aika harvinainen henkilö 😀 :d sillä… minua ahdistaisi, jos minulla olisi vain läppäri, koska tarpeen mukaan ei voi lisätä muistia… tai muuta sellaista. Mut tietty en kiistä sun ”mielipiteitä” 🙂

 8. Minulla on pelkästään läppäreitä, eikä ahdista yhtään. Muistia yms. voi kyllä lisätä tiettyyn rajaan saakka niissäkin. Sitten vaan uusi kaupasta kun vanhat masiinat ei enää jaksa pyörittää riittävästi softaa. Joutuuhan siitä pöytäkoneestakin kuitenkin vaihtamaan isomman päivityksen yhteydessä melkein kaikki sisuskalut.

 9. ”koska tarpeen mukaan ei voi lisätä muistia…”
  Ja missä maailmassa asustat?

  Kannettavia, varsinkin päivityskelposia sellaisia pystyy päivittämään lähestulkoon yhtä hyvin kuin pöytäkoneita kunhan komponentit löytää, ainoastaan emoa ei voi oikein viisaasti vaihtaa ja kiintolevyjä saa vain muutaman kiinni. Perhanan kallista läppiksen komponenttien päivittäminen on, mutta se on pienuuden, vähävirtaisuuden ja kannettavuuden hinta.

Comments are closed.