Parhaiten kameravalmistajana tunnettu Nikon näyttää tehneen varsin rohkean irtioton leipälajistaan. Nikon on nimittäin eilen esitellyt Japanissa parin videosilmikolla varustettuja kuppikuulokkeita. Laitemallit UP300 ja UP300x ovat varustettu 4 tai 8 gigatavun muistilla, johon voi tallentaa läjäkaupalla kuulokesilmikon tukemia tiedostoformaatteja, kuten WMV9, MPEG-1, MPEG-2, MP3, AAC ja WMA9 -tiedostoja. Tämän lisäksi kuulokkeet on varustettu WLAN antennilla ja Webbiselaimella(!), joten nettisurfailu onnistuu suoraan kuulokkeilla ilman erillistä tietokonetta. Silmikon kautta katseltuna elokuvien ja webbisivujen luvataan vastaavan katselua noin 50-tuumaiselta näytöltä.

Median siirto kuulokkeisiin onnistuu USB-litännän kautta. Kuulokkeista ”luksusmalli” UP300x on lisäksi varustettu AV-sisääntulolla ulkoisten videolähteiden liittämiseksi. Kalliimman mallin liikesensori mahdollistaa niin ikään ruudulla näkyvän ohjailemista pelkillä keveillä päänliikkeillä. Resoluutiota videosilmikolla on perus-VGA:n verran, eli 640×480 pikseliä.

Hintaa Nikonin videosilmikkokuulokkeiden perusmallilla on 59800 jeniä, eli noin 430 euroa.

Lähde: www.akihabaranews.com

Edellinen artikkeliPäivän ilmainen ämpäri: Paavoharju
Seuraava artikkeliLuonnoslehtiöön piirretty katumaasturi pysäytti naisen tulliin Yhdysvaltojen rajalle teollisuusvakoilusta epäiltynä