Parhaiten kameravalmistajana tunnettu Nikon näyttää tehneen varsin rohkean irtioton leipälajistaan. Nikon on nimittäin eilen esitellyt Japanissa parin videosilmikolla varustettuja kuppikuulokkeita. Laitemallit UP300 ja UP300x ovat varustettu 4 tai 8 gigatavun muistilla, johon voi tallentaa läjäkaupalla kuulokesilmikon tukemia tiedostoformaatteja, kuten WMV9, MPEG-1, MPEG-2, MP3, AAC ja WMA9 -tiedostoja. Tämän lisäksi kuulokkeet on varustettu WLAN antennilla ja Webbiselaimella(!), joten nettisurfailu onnistuu suoraan kuulokkeilla ilman erillistä tietokonetta. Silmikon kautta katseltuna elokuvien ja webbisivujen luvataan vastaavan katselua noin 50-tuumaiselta näytöltä.

Median siirto kuulokkeisiin onnistuu USB-litännän kautta. Kuulokkeista ”luksusmalli” UP300x on lisäksi varustettu AV-sisääntulolla ulkoisten videolähteiden liittämiseksi. Kalliimman mallin liikesensori mahdollistaa niin ikään ruudulla näkyvän ohjailemista pelkillä keveillä päänliikkeillä. Resoluutiota videosilmikolla on perus-VGA:n verran, eli 640×480 pikseliä.

Hintaa Nikonin videosilmikkokuulokkeiden perusmallilla on 59800 jeniä, eli noin 430 euroa.

Lähde: www.akihabaranews.com

Edellinen artikkeliPäivän ilmainen ämpäri: Paavoharju
Seuraava artikkeliLuonnoslehtiöön piirretty katumaasturi pysäytti naisen tulliin Yhdysvaltojen rajalle teollisuusvakoilusta epäiltynä

7 KOMMENTIT

  1. Mitä itse kokeillut noita silmälasitelkkareita niin ei kovin mahtava kokemus ollut, tuossa vielä on ruutu ”monona” eli tuskin minkäänlaista elokuvanautintoa tuosta saa, tosin äänien puolelta varmaan löytyy potentiaalia.

  2. Sehän noissa on makeeta, että pystyy esittämään grafiikkaa normaalin näkökentän päällä, ikäänkuin läpinäkyvänä kun toinen silmä näkee kuitenkin eteen. Mutta mitä hyötyä tuosta sitten on, on kokonaan toinen asia – tuossa laitteessa ei mitään…

    Mutta sitten tuo resoluutio… Vastaa 50″ kuvaa resoluutiolla 640×480, WAU!

  3. Kuulostaisi ihan hyvältä, varsinkin tuo kalliimpi malli. Sopivan techin näköisetkin, että varmasti päät kääntyvät tuollaiset päällä koulussa/linja-autossa. Ainoana haittana todellakin tuo monous, tuolla ei pysty nauttimaan videoista millään ilmeellä, toista silmää ei jaksa pitää kiinni muutamia minuutteja pidempään niiden rasittumatta. Ehkä joku silmälappu toiseen silmään leffojen ajaksi?
    Reso on VGA, joka ei ole maailman paras, mutta kaikissa muissa näkemissäni videolaseissa se on ollut 320*240, joten onhan tuo sentään 4x niitä tarkempi. Ja vastaa 50″ kuvaa, mutta miltä etäisyydeltä? Ei sitä ole kiva 50″ telkkaria yli enää yli 50m päästä katsella…

  4. Katotaanhan normitelkkariakin ”monona” miksei tuotakin. Ja näkeepähän vielä eteensäkki.

  5. se ois eri jos yhtä pientä ruutuu tuijottas molemmilla silmillä, mut tossa ei rasitu silmät kun ei joudu kattoo kieroon.

Kommenttien lisääminen on estetty.