Viime viikolla kirjoitimme testaamastamme TVkaista.fi -palvelusta. Palvelu on nyt uuden päivityksen myötä saanut mainitsemisen arvoisen lisäominaisuuden. Tvkaistalla tallennettuja ohjelmia on nyt nimittäin mahdollista katsella Applen iPhonella tai iPod touch mediasoittimella myös suoraan WLAN, tai 3G verkon ylitse streamaten.

Lisäksi kerrotaan, että 29.9 esiteltävän TVkaista-digiboksin myötä palveluun on tulossa mukaan myös maksulliset kanavat, sekä teräväpiirtolähetykset.

TVkaistan lehdistötiedote kertoo asiasta seuraavaa:

”TVkaista mahdollistaa jatkossa kotimaisten digitelevisiokanavien ohjelmien katsomisen Apple iPhone -puhelimilla. TVkaistalla on aikaisemmin voinut katsoa tv-ohjelmatallenteita iTunesin kautta Apple iPod, iTouch ja AppleTV -medialaitteilla. Uutuutena Apple iPhone -versiossa TVkaistan tv-ohjelmatallenteita voi nyt katsoa langattomien 3G- ja WLAN-tietoliikenneyhteyksien kautta missä tahansa langattomien verkkojen peittoalueella.

”TVkaista iPhone on merkittävä edistysaskel mobiilitelevision kehityksessä”, toteaa TVkaistan toimitusjohtaja Fredrik Husberg. ”Nyt ensimmäistä kertaa voi katsoa minkä tahansa televisiokanavan tv-ohjelmaa koska ja missä tahansa taskukokoisella iPhone-mediapuhelimella.”

TVkaista on verkossa toimiva henkilökohtainen digikanavien tallennin. Toiminnallisesti se vastaa tallentavaa digiboksia, mutta TVkaista-tallennin tallentaa samanaikaisesti kaikki valitut kanavat myöhempää katsomista varten. Tv-ohjelmien katselu Apple iPhonen avulla ei edellytä tietokonetta tai uusia laitehankintoja, ainoastaan 3G-liittymän tai WLAN-yhteyden.

TVkaista-tallenninta voi iPhonen lisäksi käyttää myös uudella teräväpiirtolähtyksiä ja Conax-maksukanavia tukevalla TVkaista-digiboksilla. TVkaista-digiboksi on kätevä tapa nauttia TVkaistasta olohuoneessa. TVkaista-digiboksien ennakkomyynti alkaa 29.9.2008.

TVkaistaan voi tutustua osoitteessa www.tvkaista.fi ja TVkaista iPhone:a käyttää iTunes-näkymästä (300 kbps tai 2 Mbps) klikkaamalla sinisiä nuolia ohjelmanimien vieressä.”

Nopeiden kokeilujen perusteella ohjelman katseleminen suoraan streameten iPhonella toimii mainiosti ainakin sekä 300bps, että 2Mbps laadulla mainiosti. Vielä kun palvelun käyttöliittymästä saataisiin iPhonelle optimoitu versio, niin käyttö puhelimen ruudulta helpottuisi huomattavasti.

(Full disclosure: TVkaista on myös yksi Hilavitkutin.com verkkosivuston mainostajiista)

Edellinen artikkeliYhdysvaltalaiset online-pelaajat ovat keskivertoamerikkalaista paremmassa fyysisessä kunnossa
Seuraava artikkeliLT2 Mickey Mouse puhelin

6 KOMMENTIT

 1. Miten tämä käytännössä onnistuu? Onnistuin vaan lataamaan ohjelmia podcasteina itunesiin josta siirsin iPod touchiin, mutta miten suoraan wlanin yli katselu tapahtuu?

 2. Noniin eihän tässä mitään, sinistä nuolta ohjelman nimen vierestä vain. 🙂 Tässä vaiheessa harmittaa kun ei tullut iphonea hankittua, ihan joka paikassa kun ei wlania kuitenkaan ole.

 3. Onnistuuko ohjelmien katselu _striiminä_ myös uusilla S60-puhelimilla? Monessa paikassa sanotaan, että ”toimii myös S60-puhelimilla” (kuten oma N82), mutta miten ihmeessä:

  ** Sinistä nuolta klikkaamalla lataa ohjelman (lähes aina liian iso ladattavaksi, koska lataa vain 100Mt C-asemalle)

  ** Nimeä klikkaamalla avaa uuden ikkunan, jossa lukee vain ”Get the Flash…” (puhelimessa kyllä olisi FL3) ja VLC-näkymissä tulee ”Ei tuettu”-viesti.

  ** RSS-feedin kun lisää selaimen syötteisiin, niin sanoo aina vain ”Syötettä ei voi päivittää”

  ** RSS-feedin lisääminen Videokeskuksen Internet-videoihin toimii, mutta videot täytyy ladata ennen katsomista, tosin täällä menevät kyllä nätisti muistikortille. Ohjelmat ovat listauksessa vain aivan sekalaisessa järjestyksessä.

  äääh.

 4. Ampparit.comissa on asetus jossa voi piilottaa bb-otsikot. Voisiko tänne saada asetuksen jolla poistetaan iphone-asetukset? Toki jos uutta mallia tai muuta vastaavaa on tulossa niin kiinnostaa, mutta alappa kohta testaamaan kaikkia iphonen pelejä jne…. ;I

Kommenttien lisääminen on estetty.