Vaikka online-pelaajan imagoa ei ensimmäiseksi yhdistäisi terveisiin elämäntapoihin, saattaisi tämänkin mielikuvan kohdalla olla asenteiden tarkistuksen paikka. Äskettäin yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan online-pelaajat ovat nimittäin fyysisesti paremmassa kunnossa, kuin keskiverto-ikätoverinsa. Noin 7000 Everquest II pelaajalle toteutettu kyselytutkimus osoitti, että pelaajien painoindeksi ylipainon rajalla oleva 25, kun keskiverto amerikkalaisella keskimäärä on ylipainoiseksi määritelty 28. Lisäksi suurin onsa online pelaajista kertoi harrastavansa kuntoilua vähintään kerran viikossa. Mielen virkistäjäksi tietokonepelaamisesta ei sen sijaan ole, sillä nettipelaajat tapaavat tutkimuksen perusteella kärsiä masennuksesta keskivertoa useammin.

Tutkimuksen voisi tietenkin kyseenalaistaa sillä perusteella, että tämä toteutettiin ainoastaan Everquestin pelaajille. Lisäksi anonyyminä tehtävissä kyselyissä ihmisten on taipumus helposti kaunistella omaa kuntoaan. Mitenkäs teillä, ovatko addiktiivisen online-pelit rappeuttaneet yleiskunnon?

Lähde: news.bbc.co.uk

Edellinen artikkeliiPhone App Store rikastuttaa kehittäjiä
Seuraava artikkeliTVkaista -digiboksia on nyt mahdolista kayttää suoraan iPhonen tai iPod touchin kautta

9 KOMMENTIT

 1. Ehkäpä pelaajat juuri tuon stereotypian pelossa äityvät kuntoilemaan itsensä keskivertoa parempaan kuntoon?

 2. Tai sitten painoindeksi on alhaisempi, kun ei ei kerkiä syyä mittään pelien keskellä.

 3. Ihmisen paino ei kyllä kerro ihmisen kunnosta mitään.
  Nörtit WOW:ittaa niin ettei ehi syömään.

 4. no lihavat ei jaksa yrittää ees kuntoilla itteesä parempaan kuntoon. se mikä ”parantaa” keskiverto kuntoa, niin sekaan on sattunut muutama kauhean alipainoinenkin.
  Miten paino liittyy fyysiseen kuntoon?
  no ok, äärimmäisen lihavat ei voi olla kauheen hyvässä kunnossa mutta.. muutenn..

 5. Tässä WoW:in pelaaja joka pyöräilee lähes 100km/vk, on painoindeksissä ja yleiskunto hyvä. No problems.

  Kyllä kunnon raidin aikana kerkeää hikoilla enemmän kuin keskiverto sohvaperuna vuodessa, käsillä pitää tehdä niin paljon ettei siinä syömään kerkeä ja tupakoimassakin pitää käydä juosten. ;P

 6. Kävelyä viikottain harrastava, silloin tällöin viineriä naukkaava ylipainoinen voi olla paljon paremmassa kunnossa kuin lounaat väliin jättävä hintelä pelaaja, jonka ravinto koostuu kevytkokiksesta.

 7. Toisaalta lihas painaa enemmän kuin läski niin jos amerikkalaiset ovat kauheita bodaamaan niin niitä luullaan läskeiksi… 😀

 8. Tuossa mainittiin nuo keskiarvot, pelaajien BMI == 25 ja muiden 28 eli pelaajat ovat ylipainoisia ja muut sairaalloisen ylipainoisia. BMI:n pitäisi olla 22 niin olisi ”ihannepainoinen” mutta jos ei ihan siihen pääse niin ainakin alle 25 jotta olisi normaalipainoinen.

 9. Gröhöm. Aikuisen ihmisen normaali BMI on välillä 18,5-25 (tai oikeastaan 24,9) 25-30 on lievä ylipaino ja yleensä 30+ puhutaan merkittävästä ylipainosta. Termit vaihtelevat, toisinaan 25-30 on ylipaino ja 30+ on lihavuus. Termiä sairaalloinen lihavuus käytetään yleensä 40+ BMI:tä. Vielä wikilinkki perään.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Painoindeksi

  22 toki BMI:nä on aika keskivertohyvä, mutta esim omalla kropallani tuo 25 on sellainen missä näyttää hyvältä ja terveeltä.

Kommenttien lisääminen on estetty.