Viimeksi kyseltiin mikä olisi sopiva hinta 0,33 litran kolmosoluelle, siiderille tai lonkerolle. Vastauksia tuli runsaasti, yli 2300 kappaletta. Kiitos vastanneille! Melko yllättäen 22 prosenttia äänestäneistä hinnoittelisi perusalkoholijuoman 20 sentin hintaiseksi!

Mitäköhän tapahtuisi, jos tämä toteutuisi. Kenties alkoholismi kasvaisi. Mutta toisaalta ehkä se jatkuva kittaaminenkin kävisi tylsäksi ja juominen loppuisi parin vuoden päästä. Tuskin tulemme kuitenkaan tätä tulosta näkemään. Vaikka kyllähän se pullo jossain päin maailma varmasti tuolla hinnalla irtoaakin.

Joka tapauksessa yhteensä 79 prosenttia hinnoittelisi juoman yhteen euroon tai alle, mikä on mielestäni aika suuri määrä. 13 prosenttia laittaisi hinnaksi yli 1,6. Mutta se joskus kyllä ihmetyttää, että miksi limsa on kalliimpaa kuin kalja! Ainakin puolen litran pullot.

 • 22% – 0,2e
 • 19% – 1,0e
 • 17% – 0,6e
 • 14% – 0,8e
 • 13% – yli 1,6e
 • 7% – 0,4e
 • 4% – Ei kommenttia
 • 2% – 1,2e
 • 1% – 1,4e
 • 1% – 1,6e

WorldPublicOpinion.org teki tämän lähes saman kyselyn kesällä 2008 16063 henkilölle muualla kuin USAssa. Oheisessa grafiikassa näkyy kyseisen kyselyn tulokset. Lisää tietoa 9/11-kyselyistä löytyy mm. Wikipediasta. Mitä mieltä sinä olet?

n

{democracy:158}
Edellinen artikkeliAmerikan parhaassa vessassa otetaan hääkuvia ja pidetään neuvotteluja
Seuraava artikkeliTVkaista.fi testissä – kuinka toimii tallentava digiboksi netissä?

36 KOMMENTIT

 1. Maailman mahtavin valtio eikä saa yhtä miestä(Bin Laden) kiinni tai tapettua. Kamoon, kuka uskoo tuohon! Totuus: Eivät haluakaan saada. Elävä ja vapaa Laden on edullisempi USA:lle. Virallinen versio iskuista on puhdasta satua. Fysiikan lait eivät pidä paikkaansa virallisessa versiossa.

 2. Jotkut näyttävät uskovan kaiken, mitä telkkarista näytetään, jos se on esitetty tarpeeksi jännittävästi. Tämänkin salaliiton kaikki ”faktat” ovat melko huteralla pohjalla, ja suuri osa osoitettu perättömiksi. Kyllä, joitain yhteyksiä Arabiaan jne oli, mutta niillä ei liene mitään tekemistä tapauksen kanssa.

  Myös pohjoismaiden suurin tiedelehti, ”Tieteen Kuvalehti” asetti väitteen täysin perättömäksi ”Myyttejä vallasta” -lisälehtisessä (en muista lehden numeroa, mutta liite on kyllä tallella, jos joku haluaa nähdä…).

  Wikipediassa joku oli hyvin lisännyt: ”Vaihtoehtoisten teorioiden kannattajat ovat vastanneet kritiikkiin, ettei heidän tarvitse selvittää mitä tapahtui, vaan pyrkiä osoittamaan ettei virallinen selitys tapahtumille ole tieteellisesti pätevä.” Joka tietysti sekään ei oikein toimi.

 3. Mielenkiintoista että 16 ihmistä sanoo ”joku muu”. Mitähän tahoa nämä vastaajat mahtavat tarkoittaa?

 4. Monet uskovat, että on olemassa armeija, jonka omistavat tietyt yksityiset vaikutusvaltaiset henkilöt. Kyseinen armeija ei siis olisi minkään valtion. Ainakin tämä oli yksi yleinen ”joku muu”.

 5. ”Öljy, vain sinisilmäiset uskoo virallisen sadun.”

  Kyllä, Amerikalla on intressejä tätä mustaa kultaa kohtaan. Mutta ei dokumentteja/artikkeleita/uutisia jne. hyvästä tahdosta tehdä. Sensaatiohakuinen teos kerää paljon katselijoita –> hip, hei, mainosrahaa!

  Ihminen saa itse päättää lukemansa mediat, mutta kritiikkiä pitäisi olla sen lukemisen kanssa.

 6. Nämä salaliitto ”dokupentit”… Tuntus että monet niistä on silkkaa Propagandaa,jota levitetään tarkoituksena muokata kohteen mielipidettä.
  Propaganda saattaa olla valheellista tai tosipohjaista, mutta on usein YKSIPUOLISTA ja saattaa valaista asiaa ainoastaan propagandan tuottajalle hyödyllisistä puolista.

 7. Mitä nyt noita dokumentteja katsonut niin on se aika uskomatonta että 3 pilvenpiirtäjää sortuu maailmassa ensimmäisinä tulipalon vuoksi, varsinkin wtc 7 joka ei pahasti hittiä edes ottanut. Ja tornit putosivat yhtä nopeasti kuin vapaalla pudotuksella. Ja pentagonin isku. Pikku reikä seinässä ja koneesta ei jälkeäkään. Mutta voihan se olla Al qaidakin.

 8. ”Mitä nyt noita dokumentteja katsonut niin on se aika uskomatonta että 3 pilvenpiirtäjää sortuu maailmassa ensimmäisinä tulipalon vuoksi, varsinkin wtc 7 joka ei pahasti hittiä edes ottanut.”

  Niin, sillä rysäyksellähän ei ole vaikutusta, mitä 100 tonninen lentokone aiheuttaa kulkiessaan ties kuinka lujaa. Liike-energia lienee jotain 500 megajoulen luokkaa. (100tonnin painoinen kone kulkee 350km/h)

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Syyskuun_11._p%C3%A4iv%C3%A4n_iskujen_salaliittoteoriat#WTC_7 <– LUE!

 9. Ihmiset eivät kohta tiedä mikä on totta ja ei. Epävarmuus valtaa ihmise.. ahhahaa, miettikääpä.

 10. Siitähän ei pääse mihinkään, että kaikki asiantuntijat sanovat tornien vajoamisen olleen tahallisesti tehty.

 11. Kysymys pitäisi esittää, kuka hyötyi eniten iskuista? USA:n hallitus, asekauppiaat, sekä ja öljyparonit.
  _________
  “Mitä nyt noita dokumentteja katsonut niin on se aika uskomatonta että 3 pilvenpiirtäjää sortuu maailmassa ensimmäisinä tulipalon vuoksi, varsinkin wtc 7 joka ei pahasti hittiä edes ottanut.”

  Niin, sillä rysäyksellähän ei ole vaikutusta, mitä 100 tonninen lentokone aiheuttaa kulkiessaan ties kuinka lujaa. Liike-energia lienee jotain 500 megajoulen luokkaa. (100tonnin painoinen kone kulkee 350km/h)

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Syyskuun_11._p%C3%A4iv%C3%A4n_iskujen_salaliittoteoriat#WTC_7 <– LUE!”
  _________

  Ei ole vaikutusta, sillä liike-energia on jo kulutettu… Rakennuksethan eivät sortuneet heti koneen osuessa vaan monta minuttia jälkeenpäin.

  Entäs WTC 7, johon ei edes kone osunut, mutta se tuli silti alas.

 12. Niinhän se vain on.. Fysiikan lakeja ei voi muuttaa kukaan vaikka niin jotkut haluaisivat uskoakin.

  WTC tornit romahtivat lähes vapaan pudotuksen nopudella, joka jo se itsessään kertoo kyseessä olleen suunniteltu tornien systemaattinen tuhoaminen.

  Uskoo ken mitä haluaa, mutta USA tuosta itselleen kaiken hyödyn otti. On sitä maailmassa ennenkin aloitettu sotia, ensin hyökkäämällä itse ”vihollisena” itseään vastaan…

 13. ”Ei ole vaikutusta, sillä liike-energia on jo kulutettu… Rakennuksethan eivät sortuneet heti koneen osuessa vaan monta minuttia jälkeenpäin.”

  Kyllä, liike-energia on kadotettu, mutta se on synnyttänyt järkyttävän kokoisen reiän keskelle rakennusta. Meinaatko, ettei se vaikuta rakennuksen kestävyyteen, kun sisällä roihuaa?

  ”Entäs WTC 7, johon ei edes kone osunut, mutta se tuli silti alas.”

  13 kerroksen tukipilari vaurioittui niin pahasti, että siitä alkoi kehkeytyä dominoilmiö. Rakennuksessa rohusi myös liekit aivan alusta asti.

  ”WTC tornit romahtivat lähes vapaan pudotuksen nopudella, joka jo se itsessään kertoo kyseessä olleen suunniteltu tornien systemaattinen tuhoaminen.”

  -”Salaliittoteoreetikot ovat kehittäneet ”vapaa pudotus” -teorian katsomalla videokuvia, joissa romahduksia ei pölyn vuoksi näy kokonaan; seismiset mittaukset osoittavat romahdusten todellisuudessa kestäneen 42-58% vapaata pudotusta kauemmin.”

  Mutta uskokoot kaikki toki sen mitä haluaa.

 14. Huvittavaa on, että nämä salaliittoteorioitsijat ovat pääasiassa nörttejä, jotka tutkivat näitä videoita ja kuvia omalla koneellaan. Kun taas ihmiset, jotka ovat alan ammattilaisia ja oikeasti tutkineet asiaa paikanpäällä ovat virallisen tarinan puolella.

  Nykyään ihan kaikesta kehitetään joku salaliittoteoria. Monia ihmisiä on aina kiehtonut joku mystinen. Puhutaan sitten salaliitosta, muukalaisista tai paranormaaleista ilmiöistä. Ohjelmat, kuten Pako, Lost ym. uudet sarjat on nykysin täynnä tällästä fictio sontaa ja tavalliset pulliaiset uskovat kaiken minkä näkevät.

  Kaikkialta voi löytää epäkohtia, jos niitä etsii. Jopa videosta, jossa ************* löytyy epäkohtia, jos sitä tarpeeksi tarkasti tutkii. Mitä enemmän sitä videota katsoo, sitä enemmän siitä niitä löytyy.

  Jonkun pitäisi tehdä tutkimus, jossa kysyttäisiin sama kysymys kuin tässä, mutta sen lisäksi selvitettäisiin vastaajan äo. Voisin lyödä 1000€ vetoa, että salaliittoon uskovilla olisi reilusti alhaisempi äo, kuin niillä, ketkä siihen ei usko.

  ____________________
  Toimituksen edit: Ollaanpas hieman korrektimpia tuon kielenkäytön kanssa

 15. Ihminen voi olla vaikka kuinka älykäs (ÄO suuri), mutta ei se ihmisestä kuitenkaan viisasta tee.

 16. qwabe: Telkkariohjelmien syytä siis tämäkin. Arvasin.
  Mutta miksei startrekin aikoihin lennelty pilvenpiirtäjiin lentokoneilla, vaikkei sekään sarja aivan todellisuutta vastaakkaan?

 17. ”Telkkariohjelmien syytä siis tämäkin. Arvasin.
  Mutta miksei startrekin aikoihin lennelty pilvenpiirtäjiin lentokoneilla, vaikkei sekään sarja aivan todellisuutta vastaakkaan?”

  Ei ehkä lennelty lentokoneilla pilvenpiirtäjiin, mutta nämä ufo-jutut kyllä levisi. Uskottiin, että area 51:selle oli syöksynyt ufo ja yhdysvaltain hallituksella oli ehkä jopa yhteys näihin muukalaisiin. Alueella kehiteltiin aikamatkustukseen ja painovoiman kumoamiseen kykeneviä laitteita. Ja nämä jututhan eivät saaneet vaikutteita Startrekistä eikä ajan scifi-kirjallisuudesta, eihän? Kuullostaako melko samalta kuin tämä 11/9-teoria?

  Monilla ihmisillä on synnynnäinen tarve kehittää näitä juttuja. Harmi vaan että samojen ihmisten pitää myös levittää näitä eteenpäin. Kaikki salaperäisyys kiehtoo ja heikon mielen omaavat ihmiset pitävät helposti tarinoita totuuksina.

 18. Onpas täällä paljon salaliittoteoriaan uskovia.. 🙂

  Itse uskon, että USA:n hallitus ei kerro kyseisen päivän tapahtumista kaikkea, ja se on erittäin ymmärrettävää. Jotain hämärää kyseisenä päivänä on tapahtunut, mutten silti uskaltaisi lähteä epäilemään syypääksi itse USA:n hallitusta.

 19. minua ihmetyttää tossa 9/11 jutskassa edelleen, se mikä tuon WTC 7 tornin sorrutti, kun ei oikeen mitään suurempia vaurioitakaan saanut.

 20. minusta ainoa tekijä voi olla vain ruotsin hAllitus , koska ruotsissa on hervoton tiili pula ja kun nämä ruotsin poijjaat posautti wt(f)c- tornit nii kyllä tuli tiileä eetä huhhuh.kun alkoivat raivaustyöt niin siellä oli joukko ruotsin urheilija poikkii kantelemassa tiiltä kohti koti ruotsia. Ruotsalaisethan uivat tietysti atlantin poikki ovathanha he todell tunnettuja uimataidoistaan.tiilistä rakennettiin sitten uusi kaupunkin talo tukholmaan.(saatta olla myös että ruotsin valtamiehet lahjoivat mikael pelpsin ja pelpsi toimitti tiilet suoraan tukholmasaasasn.)

 21. Mielenkiintoista että meistä suomalaisista(internetin käyttäjistä, mikä voi vähän selittää..) selkeästi suurin osa silti uskoo USA:n hallituksen syyllisyyteen. Itsekin kallistun tälle kannalle, vaikka epäilen vahvasti kummankin osapuolen selityksiä. Kumpikaan ei pysty kantaansa täydellisesti perustelemaan, mutta sitä todistettua härskiä toimintaa US hallituksen taholta on niin paljon että luottamus niihin on aika hutera.

  En täysin usko Al Qaidankaan olemassa oloon sellaisena kuin media sen esittää.
  http://www.youtube.com/watch?v=6O18HhmMamI

 22. Minä pidän tähän salaliittoteoriaan uskovia typerinä pässinpäinä. Irakin sota perustuu öljyvarkauteen, mutta eivät nämä iskut. Luuletteko todella, ettei Yhdysvallat keksisi parempaa keinoa aloittaa sota? Tällainen asia suunniteltaisiin erittäin tarkkaan ja sodalle järjestettäisiin kunnollisemmat perusteet.

  Tämä oli heikko pohja Irakin sodalle, mutta Yhdysvallat käytti sitä, koska niin sattui käymään! Mikä tahansa sekava tapahtuma voidaan kyseenalaistaa. Jos nelonen näyttäisi dokumentin jossa ”asiantuntijat” selittäisivät Phuketin tsunamikatastrofin epäkohdista niin pian te varmaan uskoisitte Yhdysvaltojen olleen senkin takana. Lapsenmieliset hölmöt. Propagandan uhrit. Tietämättömät paskadokumentaation pullasorsat. Nauran teille!

 23. Molemmat teoriat täysin loogisesti perusteltavissa. Ei epäilystäkään. Huom. virallinen selitys on myös salaliittoteoria, todisteita Al-Qaidan syyllisyydestä ei ole. Edes Osama bin Ladenia ei syytetä iskuista, katsokaa vaikka FBI:n sivuilta.

  Myös historiallisiin faktoihin perustuen todennäköisempi syyllinen on Yhdysvaltojen oma hallitus.

 24. Ihmistä on järjettömän helppo huijaa, vapiskaa epätietoisuudessa kansalaiset!

Kommenttien lisääminen on estetty.