Sattuipa niin, että allekirjoittaneelle tarjoutui menneellä viikolla tilaisuus päästä kokeilemaan vesihiihtoa  ensimmäistä kertaa ns. ”vaijerihissin” perässä. Ideana hommassa siis on, että veneen takana hiihtämisen sijaan veden pinnalla liu’utaan hiihtohissin tyyliin toteutetun vaijeriradan perässä. Ainakin tässä tapauksessa vaijerihissi oli rakennettu koko lammen ympäri, joten menosta sai nauttia useamman kierroksen kerrallaan, mikäli näppivoimat ja tasapaino antoivat myöten. Matkaan lähtö tapahtui lammen reunalle rakennetulta laiturilta.

Videota ja lisää kuvia kokemuksesta hypyn jälkeen!

Kokeilemamme hiihtopaikka sijaitsi Gundelfingen -nimisessä paikassa, eteläisessä Saksassa. Hintaa huvilla on 21 euroa / 2 tuntia sisältäen vesisukset. Lisähinnasta päälleen saa märkäpuvun ja alleen vaikkapa wakeboardin. Hauskaa hommaa, jota voi ehdottomasti suositella kaikille vauhdikkaista urheilulajeista pitäville!

Koskakohan saisimme suomeen vastaavan härvelin ja mistä ranta tätä varten?

Vesihiihtopaikan kotisivut löytyvät osoitteesta www.wasserski-gundelfingen.de

(Videon taustalla pauhaa Nine Inch Nails kappaleellaan ”Discipline”)

Edellinen artikkeliLadattava pöytälamppu, jonka jalaksi käy mikä tahansa viinilasi
Seuraava artikkeliMaailman suurin hiukkaskiihdytin LHC, eli ”Large Hadron Collider” käynnistetään huomenna

8 KOMMENTIT

  1. Suomessa on vastaava jonkun laskettelukeskuksen yhteydessä ja tuolla wakeboardauksella hissin perässä on jopa SM-kisat. En vaan saa päähäni minkä laskettelukeskuksen yhteydessä se oli.
    Ja olin hidas…

  2. Ukkohalla on muuten Hyrynsalmella, Paljakka Puolangalla. UH:ssa rata avattiin jo kesän alussa. Joten aika kesy hilavitkutin

  3. Melko uskomatonta, että Suomeen on saatu tällainen pystyyn. Eihän järven rannalle saa rakentaa edes saunaa. Mökistä puhumattakaan. Laituritkin varmaan ovat luvanvaraisia nykyään. Voin kuvitella, että oman mökin rannalle ei tällaista olisi kukaan ihan heti ottamassa.

    Itse kylläkin kannatan tällaista aktiviteettia, mutta videota katsoessani arvelin, että ei tässä maassa.

  4. tosi hieno!! ja kiva idea:D kuka p*sk*ainen on kehannu laittaa vaa yhen tähden? ite laitoin viis!!! onneks nous kolmeen:D

Kommenttien lisääminen on estetty.