iPhone Document Scanner eli kuinka tehdä kännykästä skanneri

Kyle A. Koch opiskelee teollista muotoilua. Hän sai oman iPhonen viime vuonna ja huomatessaan puhelimen varsin monipuoliseksi, hän halusi luopua mahdollisimman monesta ylimääräisestä oheislaitteesta. Mainittakoon tässä vaiheessa, että vaikka tämä projekti on toteutettu iPhonelle, sen voinee toteuttaa myös vaikkapa Nokialaiselle.

Yksi oleellinen asia jonka Kyle halusi korvata puhelimella oli hänen opinahjona laskuharjoituspaperit, ne kun sattuivat usein hukkumaan. Nykyisissä kännyköissä on tarpeeksi hyvälaatuinen kamera, jotta teksti saadaan digitaaliseen muotoon kuvaksi, mutta hiemankin hämärässä huoneessa kamera helposti tärähtää. Niinpä Kyle sovelsi teollisen muotoilijan opintojaan ja muotoili pahvista yksinkertaisen koottavan telineen, joka pitää puhelimen tärähtämättä sopivalla etäisyydellä paperista.

Telineen rakennusohjeet ja kaavat ovat löydettävissä osoitteesta www.ponoko.com ja ne ovat vapaasti käytettävissä.