Kyle A. Koch opiskelee teollista muotoilua. Hän sai oman iPhonen viime vuonna ja huomatessaan puhelimen varsin monipuoliseksi, hän halusi luopua mahdollisimman monesta ylimääräisestä oheislaitteesta. Mainittakoon tässä vaiheessa, että vaikka tämä projekti on toteutettu iPhonelle, sen voinee toteuttaa myös vaikkapa Nokialaiselle.

Yksi oleellinen asia jonka Kyle halusi korvata puhelimella oli hänen opinahjona laskuharjoituspaperit, ne kun sattuivat usein hukkumaan. Nykyisissä kännyköissä on tarpeeksi hyvälaatuinen kamera, jotta teksti saadaan digitaaliseen muotoon kuvaksi, mutta hiemankin hämärässä huoneessa kamera helposti tärähtää. Niinpä Kyle sovelsi teollisen muotoilijan opintojaan ja muotoili pahvista yksinkertaisen koottavan telineen, joka pitää puhelimen tärähtämättä sopivalla etäisyydellä paperista.

Telineen rakennusohjeet ja kaavat ovat löydettävissä osoitteesta www.ponoko.com ja ne ovat vapaasti käytettävissä.

Edellinen artikkeliMaailman suurin hiukkaskiihdytin LHC, eli ”Large Hadron Collider” käynnistetään huomenna
Seuraava artikkeliPrivate Dining on kokoontaittuva kaappiinmenevä loosi

12 KOMMENTIT

 1. Pienin muutoksin toiminee myös muiden kamerakännyköiden (jos kamera vaan on tarpeeksi hyvä) ja digipokkarien kanssa.

 2. naurettavaa. iphone sitä, iphone tätä, iphone pelastaa maailman. toiki toimii käytännössä millä tahansa kameralla varustetulla laitteella.

 3. Keijo:

  Jutussahan lukee että voisi toteuttaa muillakin kännyköillä/kameroilla.

 4. Vastaavaa on tullut käytettyä pokkarin kanssa ja pitkään. Ajastettu laukaisin vaan päälle ja käpälät irti kamerasta, niin ei tärähtäneistä tarvitse huolehtia vaikka valotus kestäisikin jonkin aikaa.

 5. Minäkin olen samaa mieltä keijon kanssa tästä ipod asiasta oikeasti haloo apple aivopessyt ylläpitäjät?

  Viimeksia asiaa kommentoinut viestini oli poistettu? Oliko tämä harhaa vai poistatteko negatiiviset ipodia pilkkaavat kommentit aina.

  Ipod toimiva mp3 soitin jonka hintalaatu suhde on erittäin heikko mutta soitin on loistavasti markkinoitu.

  En vitsaile jos sanon saman muistimäärän olevan ipodissa 200 euron hintaa ja toisessa laitteessa 60 euron hintaa.

 6. Eh, miekkonen omistaa iPodin; Pitäisikö hänen sitten suunnitella pömpelinsä Nokialaiselle?

 7. Ööö Jarska taisi käsittää vähän väärin selaappa uutisia niin sieltä löytyy ipod sitä ja tätä. Kuoret rikki ja ilman ja tällästä.

 8. Ei minulla mp3 soittimesta puutetta ole minulla on juuri minulle sopiva mp3 soitin. Jarska taitaa omistaa ipodin tai jonkun appelen tuotteen? Ainakin kommentista päätellen.

 9. Nauraja

  Se on kato sillä lailla, että kun on kerran Applen tuotteita käyttänyt niin ei paljon muita käytäkään kuin pakon edessä. Tosin sellaista pakkoa ei ole vielä tullut. Eipä ole tarvinnut kertaakaan kikkailla tietokoneen kanssa tai vinkua kun ei jokin toimi sen jäljeen kun Macin laitoin. Oi tätä autuutta kun voi käyttää aikansa johonkin muuhun kuin tapella pc:n kanssa. Ja sama pätee iPhoneen, eipä paljon Nokian puhelimia tule ikävä kun on iPhonea käyttänyt… se vain on kylmä fakta. Kokeilkaa.

 10. Digikamera korvaa skannerin…

  Kirjahyllyssäni on kehyksissä pieni kuva, jossa minut on kuvattu vanhempieni ja siskoni kanssa kastepäivänäni syksyllä 1974. Värit ovat jo aikalailla haalistuneet pois, mutta kuvasta saa kuitenkin selvää. Arvelin, että olisi parasta skannata…

Kommenttien lisääminen on estetty.