Digikameratehtailijoiden päästessä enemmän ja enemmän perinteisen filmikameran tasoista kuvantallennuskykyä, on markkinoille tullut myös uudenlaisia filmikameroita. Japanilainen Superheadz on tuomassa markkinoille uutta Black Bird Fly 135 Twin Lens Reflect Camera -lintupönttöä. Kyseisen mallisia kameroita on käytetty runsaasti aikoinaan. Itse löysin vastaavanmallisen Ljubitel-merkkisen neukkukameran kirppikseltä yhdeksällä eurolla.

Filmissä on digikennoon nähden runsaasti joustavampia ominaisuuksia. Etenkin omassa käytössä digijärkkärissä vastaan on tullut aukon tarkkuus. Filmistä skannaamalla tai vedostamalla saa muutaman aukon suuntaan ja toiseen kuvainformaatiota, kun digikenno tallentaa yhdelle aukolle. Lisäksi rullafilmistä eli 120:stä saa vedostettua tai tulostettua erittäin hyvätasoisen 1×1-metrisen kuvan. Tämän artikkelin kamerassa tosin käytetään 35-mm:stä filmiä, jolle kuvataan neliönmuotoinen alue.

Siinäkin mielessä on mukavaa, että filmikameroita vielä käytetään, koska näin filmi-valokuvalabrat eivät ole ainakaan vielä katoamassa tyystin. Black Bird Fly:n hinnaksi on tulossa n. 100 dollaria.

Lähteet: www.kilian-nakamura.com, www.superheadz.com

n

{democracy:154}
Edellinen artikkeliPiilolinssikoru roikkuu kiinni suoraan silmämunassa
Seuraava artikkeliEurobike 2008: Pacific ”If Mode” -kokoontaitettava polkupyörä