USB/RFID -kortit testikäyttöön ranskan julkisessa liikenteessä

Ranskan julkisen liikenteen laitos SNCF on ottanut koekäyttöön 1000 matkustajalle uudenlaiset RFID (radiotaajuinen etätunnistus) -tunnisteella toimivat matkakortit. Myös Weneo ID Smart -nimellä tunnetut kortit voidaan ladata kotona suoraan tietokoneen usb-liitännästä. Jos Beta-testaus sujuu hyvin, kortit saattavat olla kaikkien Ranskisten käytössä vuonna 2010.

Tässähän on hyvin keksitty yhdistää kaksi toimivaa ja paljon testattua liitäntää, RFID ja usb. Molemmat toimivat varmasti itsenäisesti. Nyt vaan katsotaan toimivatko yhdessä. Vai mitä luulette, onko jomman kumman käyttöikä liian lyhyt? Vai tuleeko kortista turhan hintava? Ainakin usb:llä kotona verkon kautta lipun lataaminen kuulostaa helpolta, käyttäen vaikka pankkitunnuksia.

Oli miten oli. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sen jälkeen kun pahvisista lipuista ja näyttökorteista ollaan luovuttu, on käytettävyys heikentynyt huomattavasti ja asennuskustannukset nousseet järjettömiksi. Mutta kaipa niilläkin on joku työllistetty. Mutta siinä ei kyllä ole enää mitään järkeä, että metroista otetaan kuskit pois ja laitetaan tietokone tilalle!

Lähteet: dvice.com, www.rfidjournal.com