Muistanetta vielä kuinka opiskelija rakensi tuuliturbiinin 25 eurolla tarkoituksena auttaa kehitysmaita. Selailin kyseisen artikkelin kommentteja ja varsin tietävää porukkaa on jälleen liikkeellä Hilavitkuttimessa. Nyt on Amerikassa, Kalifornian Woodbridgessä havaittu ala-asteen opettaja nimeltään Ben Vander Heiden rakentanut aurinkokenno-käyttöisen sähköpyörän alle 500 dollarilla. Hän sai lisäksi lahjoituksena kaksi aurinkokennoa.

Vääntöä kolmipyöräiseen fillariin antaa 600 watin moottori ja huippunopeus on 27 km/h. Jos tulee pilvistä ja akut tyhjenevät, voi polkea vauhtia pyörän polkimista. Kaksi vuotta sitten rakennettu pyörä on herättänyt hämmästystä Benin koululla ja oppilaiden ihailua. Nykyään tämä keksintö tuo opettajan perheeseen säästöä, kun Renee-vaimo ajaa kolmen kilometrin matkan pyörällä töihin autolla ajamisen sijaan.

Osoitteesta www.instructables.com löytyy ohjeet aurinkoenergialla kulkevan kolmipyörän rakentamaksi, joten siitä vaan puuhastelemaan ensi kesän aurinkoa odotellessa!

Lähde: www.treehugger.com

Edellinen artikkeliNose Shower Gel Dispenser on nenä-suihkusaippuapullo
Seuraava artikkeliLG DVS450H on tyylikäs dvd-soitin