Tämän kerran viikkokysely venähti kuukauden mittaiseksi. Ja ääniäkin kertyi lähes 3500 kappaletta. Kyselimme, mikä olisi sopiva hinta 95 oktaanin bensiinille. Enemmistö eli 34 prosenttia vastaajista määrittäisi sopivaksi hinnaksi yhden euron. Siinä mentäisiin sellainen kymmenen vuotta ajassa taaksepäin.

Vastaajista 28 prosenttia toivoisi hinnaksi alle 80 senttiä. Onnistuisikohan? Mistäs sitten saataisiin verotulot mm. teiden korjaamiseen… 15 prosenttia kelpuuttaisi 1,2 euron hinnan. Melko yllättäen 11 prosenttia vastaajista suosittelisi yli kahden euron hintaa bensiinin hinnaksi. Näiden joukossa ei liene kovinkaan monta autoilijaa.

 • 34% – 1,0 e
 • 28% – alle 0,8 e
 • 15% – 1,2 e
 • 11% – yli 2,0 e
 • 7% – 0,8 e
 • 3% – 1,4 e
 • 1% – 2,0 e
 • 1% – 1,6 e
 • 0% – 1,8 e

Hintakyselyt näyttävät kiehtovan äänestäjiämme. Näin kesän jälkeen tai ainakin kesän lopputunnelmissa voi kaivella lompakon pohjaa ja katsella kuinka paljon kesäjuomat verottivat tiliä. Jos te saisitte päättää, niin:

n

{democracy:153}
Edellinen artikkeliDubai Ziggurat tulee olemaan miljoonan ihmisen asuttama pyramidi
Seuraava artikkeliParhaat ilmaiset hyötysovellukset iPhone App Storessa

21 KOMMENTIT

 1. tällä hetkellä siideri on kaksi kertaa kalliimpaa kuin olut, joten vähän vaikea verrata !? daa.

 2. Onko? Itse en ole siiderimiehiä. Mutta jos saisitte itse täysin päättää, mikä olisi juoman hinta, niin mikä se olisi?

 3. Riippuu myös mikä olut on kyseessä. Paremmasta oluesta maksaakin enemmän. Olen kuitenkin sitä mieltä että markkinoiden kuuluu määrätä hinta.

 4. Täytyy kyllä ottaa huomioon myös se, että paremmat oluet maksavat enemmän etenkin Suomessa. Esimerkiksi Saksassa saa jo alle eurolla laajan skaalan eri tyyppisiä oluita. Ja usein ne ovat 5-prosenttisia, joten täällä Alkossa ne ovat peruskolmosta reilusti kalliimpia.

  Niin ja Suomessahan markkinat eivät määrää alkoholin hintaa, vaan verotus.

 5. Hinta on täysin sidoksissa laatuun. Voin maksaa pullosta vaikka kympin jos sisältö on erinomainen

 6. 0,6 olisi aika hyvä. 0,4 on liian pieni, 0,8 kuulostaa tyhmältä ja 1,0 on liikaa.

 7. ”Mistäs sitten saataisiin verotulot mm. teiden korjaamiseen…”

  Autoilijoilta, autoilijoilta, autoilijoilta (tähän väliin hyvätuloisten törkeä progressio) ja vielä kerran autoilijoilta.

  Mistäs muualtakaan? Toki ne rahat menee aivan muualle kuin teiden korjaamiseen…

 8. Eikös iso tölkki ole lähellä 0,6… ainakin jos pyöristää.

  Minusta sopiva hinta on nykyinen 0,8e tölkki… no jos laskis että ois 1e ja baarissa 3e niin hinta ois sopiva

 9. Huomattavasti enemmän kuin limonadin.

  Aivan älytöntä, että pullo limua maksaa 1,65€ mutta olut-pullon saa alle eurollakin. Kumman nuori ostaa? Ja sitten ihmetellään, miksi on niin paljon rattijuoppoja, jne…

 10. Aivan älytöntä, että pullo limua maksaa 1,65€ mutta olut-pullon saa ”alle eurollakin. Kumman nuori ostaa?”

  No voi hyvänen aika. Sillä pullolla keskioluttahan sen pään saa sekaisin. Ja jos nyt on pakko se nuppi saada sekaisin niin sen kyllä saa ilmaiseksikin. Suomenkin luonto on täynnä erittäin mielenkiintoisia sieniä ja kasveja. Bensa ym. liuottimet kolisee myös, 0,33l maksaa kutakuinkin 50 senttiä.

  Nuorten alkoholinkulutusta ei kuule hinnoilla saa kuriin, vanhemmilta ne rahat kumminkin tulee. Jos keskioluen, siiderin ja lonkeroiden hinta nousee korkealle niin ostetaan viinaa sitten. Jippii, siitä se ilo irtoaa kun tollanen 13 -kesäinen vetäsee europullon kossua.

  Aiheeseen:

  Minulle se on oikeastaan aivan yksi ja sama kuinka paljon se keskiolut maksaa jos katsotaan tuota hintajakaumaa 0,2€ – 1,6€. Ei vaikuta kulutukseen ollenkaan. Bensan kulutukseenikaan hinta ei vaikuta millään lailla vaikka maksaisi 3€ litra.

  Tiesittekö että polkupyörälläkin pääsee paikasta toiseen eikä ne värkit vie bensaa ollenkaan?? :O

  Tiesittekö että alkoholin valmistaminen on aika yksinkertainen operaatio?? :O

  Ainiin ja sit vielä Jyrki: Kyllä siihen hintaan Suomessakin vaikuttaa MYÖS tuo kysyntä. Jos olut maksaisi 5€/pullo ja kysyntää riittäisi (riittää) niin eipä kestäisi aikaakaan kun ihmiset kekkaisivat tuoda sitä ulkomailta rikastumismielessä. Laillisesti tai laittomasti.

 11. Nythän olisi ajankohtaista muuten kysyä myös kuinka paljon tupakka-aski voisi maksaa kun hinnat nousevat 30 sentillä. Minä vastaan jo etukäteen: ihan sama, ei vaikuta kulutukseen. Tupakkani tulee ulkomailta jo nyt. 🙂

 12. ”Mistäs sitten saataisiin verotulot mm. teiden korjaamiseen…”’

  Mitenkäs olisi jos pistettäisiin työttömät asfalttihommiin tienaamaan asumistukensa ja korvauksensa, mikäli työttömyys jatkunut yli x vuotta? Tai sivarit! Nythän ne istuu kirjastoissa nettiä selaamassa. Tai kiristetäänkö vaikkapa sairaanhoitajien tai ruoan verotusta? Tai kohdennetaanko se 80c/l saatava verotus teiden kunnossapitoon? =) Luultavasti määrärahat kasvaisivat nykyisestä.

  Mielikuvitusta kehiin, on täällä rahaa muillakin kuin autoilijoilla.

  Jossain tutkimuksessa muuten sanottiin, että kun tuotetaan litra biopolttoainetta niin kulutetaan keskimäärin 1,2 litraa fossiilista polttoainetta sisältävä energiamäärä.

 13. Pitääpä vielä lisätä kaikille kalliin polttoaineen puolestapuhujille… Polttoaineen hinnankorotus on paras tapa kiihdyttää inflaatiota eli laskea käteen jäävän palkan arvoa. Polttoaineella kun liikkuvat myös laivat, lentokoneet, traktorit, puimurit, veturit, generaattorit, lämmityslaitteet ja ties mitkä moottorivempeleet. Kun alkupään tuottajan (esim. maanviljelijä tai kaivos) juoksevia kuluja (polttoaineen hinta) nostetaan niin hinnankorotus näkyy pian kaupan hyllyllä! Huomatkaa vuodenvaihteessa tapahtunut verouudistus! Voidaan puhua maailmantilanteesta ja ruoan hinnasta Vinkuintiassa, mutta Suomessa siihen leivän hintaan on vaikuttanut ensisijaisesti dieselin hinnan korotuksesta aiheutunut kumulatiivinen hintojen nousu.

 14. Mieluummin otettas se alkoholipassi taas käyttöö, jotta suomalaisten alkoholinkäyttö pysyis kurissa -.-

  Saavatpaha sitte tappaa ittensä niillä omilla litkuillaan ku viikkoanti ei enään riitä.

 15. > 2 euroa litra niin loppuu se p’lluralli.

  Ja lisää nämä 2 euroa leivän, maidon ja saman oluen hintaan. Sillä 80% kuljetuksista suomessa tehdään kuorma-autoilla.

 16. >> 2 euroa litra niin loppuu se p’lluralli.

  >Ja lisää nämä 2 euroa leivän, maidon ja saman oluen hintaan. Sillä 80% >kuljetuksista suomessa tehdään kuorma-autoilla.

  No sitten ynnätään. Ei se sen monimutkaisempaa ole. Aivan yks yhteenhän se ei mene.

 17. ”Enemmistö eli 34 prosenttia vastaajista määrittäisi sopivaksi hinnaksi yhden euron. Siinä mentäisiin sellainen kymmenen vuotta ajassa taaksepäin.”

  bensa makso noin euron litra sillon ku eurot tuli.

Kommenttien lisääminen on estetty.