Osoitteesta howoldistheinternet.com voi tarkkailla Internetin ikää. Voi laittaa vaikka aloitussivuksi muistuttamaan tämän maailmaa yhdistävästä verkkojen verkosta. ilmeisesti aika tulee tästä (Wiki): Ensimmäinen laaja-alainen TCP/IP-protokollia soveltanut Internet-verkko oli vuonna 1983 toimintansa aloittanut Yhdysvaltojen kansallisen tiedesäätiön (National Science Foundation) rahoittama NSFNet-verkko, joka yhdisti maan tärkeimmät tutkimusyliopistot silloisiin superkonekeskuksiin. Monet muut samanaikaiset verkot kuten Usenet ja Bitnet sulautuivat asteittain siihen. Termiä ”Internet” alettiin soveltaa erisnimenä näihin aikoihin, kun alkoi olla mielekästä puhua yhdestä globaalista ”verkkojen verkosta”.

n

{democracy:149}
Edellinen artikkeliFuel Checker haistelee onko hanassa oikea polttoaine
Seuraava artikkeliArmeijahuumoria USAn malliin

4 KOMMENTIT

 1. Kyllä se varmaan aikansa ottais ennen kun osais taas elää ilman nettiä. Hyvinhän tässä aika kuluu päivisin ja pakko myöntää, myös öisin…

 2. Itse WWW on peräisin CERNistä vuodelta 1989, kuten myös ensimmäinen webbiselainki ja nettisivu. Vuonna -93 www tuli kaikille avoimeksi ja loputhan tiedämme. Mielestäni nykyisellään tuntemamme ”internet” sai alkunsa tuolloin. toki voimme sanoa myös, että internetin alkujuuret sijoittuvat aikaan kun ihminen oppi kirjoittamaan (mihin raja vedetään?ARPANET?), mut www oli se juttu joka mullisti kaiken. Toki internet on muutaki, kuin nettisivut. www oli kuitenkin kaikille tarkoitettu juttu, todellinen internet ja maailmanlaajuinen juttu, ei vain yksi suljettu verkko.

  http://en.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web

  ”Although the basic applications and guidelines that make the Internet possible had existed for almost a decade, the network did not gain a public face until the 1990s. On August 6, 1991, CERN, which straddles the border between France and Switzerland, publicized the new World Wide Web project. The Web was invented by English scientist Tim Berners-Lee in 1989.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Internet

  eli tuohon minä internetin syntymän laskisin, tuon jälkeen internet on kehittynyt hurjasti ja uusia protokollia tulee edelleenkin. Jenkkeillä homma oli lähempänä LANittelua ^^ Mut se on iha miten jokainen näkee asianlaidan 🙂

 3. Venäjänmaa, toi lapsillee vanhoja mummojaa, joiden sisällää, on uusia mummojaa, ja niiden sisällää, on uusia mummojaa, ja niiden sisällää, on uusia mummojaa …

  Internet keksittiin Venäjällä, tai no ei, mutta nimi ainakin kopioitiin sieltä.

  Vaan mitä Suomen lapsille annettiin ?

Kommenttien lisääminen on estetty.