No kyllähän joku saattaa sekoittaa ranskan ”gazole”-sanan bensiiniin, vaikka kyseessä onkin ”diesel”. toisaalta jos asia on niin, että autoa tankkaa lukutaidoton henkilö, Fuel Checker on erittäin hyödyllinen kapistus. Maailman ihmisistä on kuitenkin 18% lukutaidottomia (Wiki).

Laite toimii yksinkertaisesti: Polttoainesuutin otetaan telineestä ja sitä tökätään Fuel Checkeriä päin, jolloin laitteeseen syttyy joko punainen valo, jolloin kyseessä on väärä hana tai vihreä valo, jolloin kyseessä on oikea hana. Hintaa tunnistimella on 25 euroa.

Lähde: www.fuelcheckers.com

Edellinen artikkeliKakkulautanen kristilliseen tasajakoon
Seuraava artikkeliInternetin ikä osoitteesta howoldistheinternet.com

21 KOMMENTIT

 1. Jaajaa, kuinkakohan moni lukutaidoton käy tankilla? Eli kuinkakohan moni lukutaidoton saa ajokortin? Vai ajellaanko näissä ”lukutaitoa omaamattomissa maissa” ilman korttia? Kai sitä nyt pitää osata edes lukea mitä liikennemerkeissä sanotaan.

 2. Jaajaa, kuinkakohan moni lukutaidoton käy tankilla? Eli kuinkakohan moni lukutaidoton saa ajokortin? Vai ajellaanko näissä ”lukutaitoa omaamattomissa maissa” ilman korttia? Kai sitä nyt pitää osata edes lukea mitä liikennemerkeissä sanotaan.

 3. eihän monessakaan maassa tarvi mopolla ajoon ajokorttia. mutta 25€ tollasest laitteest on ainka paljon, ja uskon että kuka tahansa pystyy opettelemaan diesel ja bensa sanat, ja yleensä ne letkutkin on väri koodattu, että saa kyl olla aika tunari joka sekottaa ne.

 4. juu varmaan moni lukutaidoton ajaakin. jos ne ei osaa lukee niin eihän ne edes tiedä minne niiden pitää ajaa.

 5. Ei intiassa tai meksikossa tai monessa muussakaan maassa riksa- tai edes taksikuskit osaa kaikki lukea. Paikannimet tunnetaan silti. Liikennemerkkien noudattaminen taas on melko vapaaehtoista, ja miksi niitä katsoa tarvitsisi kun ei kukaan muukaan niihin suurempaa huomiota kiinnitä? Ajokortti olisi käsittääkseni oltava virallisesti ammattiautoilijoilla joka maassa nykypäivänä, käytäntö voi olla toinen.
  Noissa maissa tuo 25e tuppaa vain olemaan useamman päivän palkka, joten suurempaa sillä suunnalla tuskin muodostuu..

 6. Lisälaitteena tuo on aika hyödytön, mutta auton polttoaineen täyttöaukon yhteydessä siitä voisi olla hyötyäkin. Eli jos viet väärän pistoolin tankkausaukolle, niin summeri huutaisi ja valot vilkkuisi.

  Itse tiedän ainakin useamman vähemmän ajavan naisautoilijan, joka on pistänyt tankkiin väärää tavaraa ja kilometri asemalta on sitten soiteltu apua…

 7. ”jos ne ei osaa lukee niin eihän ne edes tiedä minne niiden pitää ajaa.”

  Häh? Eihän ratin kääntämiseen tarvita minkäänlaista kielitaitoa. Liikennemerkkien lukuun kylläkin, mutta sehän ei vauhdikkaimpia ajajia hidasta.

 8. Ei kehitysmaissa ole samalla tavalla opasteita ku suomessa vaan ihmiset muistaa mihin ne on menossa niin ei tarvii niitä osata lukea

 9. meilläpäin liikennemerkeissä o kuvia ja muita. sitten jossai opasteissa voi olla tekstejä kyllä

 10. No aika kaukaa haettua että tää olis mihinkään kehitysmaihin suunnattu tuote. Eiköhän niillä siellä ole parempiakin käyttökohteita 25 eurolle. Kyllä tämän käyttäjiä ovat poikkeuksellisen tyhmät länsimaalaiset.

 11. voisiko tätä käyttää tunnistamaan ns. feikkibensiinit? Eli tavara on puhdasta?

 12. Jos on kanisteriin ottanu bensaa tai dieseliä, niin tällähän se selviää kumpaa sielä on. 😉

 13. voiko tällä kokeilla mitä tahansa aineita onko ne bensaa? ja erottaako pienkone bensan normaalibensasta? (pienkone bensassa seassa öljyä jos joku ei tiedä) jos tämän tekee niin voisin tarvita tällaista, muuten en. Ja kyllä sen ajokortin saa ilman lukutaitoa monessa maassa esim virossa ja venäjällä sen saa rahalla vaikka olisit sokea. Tuskin monessa afrikan maassa edes ollaan kuultu moisesta kortista, ja silti ajellaa hiacella 30 ihmistä takakontissa. Aasiassa näiden kahden välimaasto; ihmiset eivät osaa lukea, koko suku saman mopon päällä ja kortti hankitaan rahalla, ei taidolla.

 14. Pomo sanoi duunarille: Mun auto käy bensalla
  Duunari sanoi pomolle: Mää käyn paskalla

  Paskaa putkesta: erottaa ainakin paskan !

  Descartesin totuuksia: Paska maistuu pahalta

 15. Ei kenelläkään edes käynyt mielessä mihin tarkotukseen tämä on tehty? Maailmassa on lisääntyvissä määrin ihmisiä jotka ei erota dieselautoa bensa-autosta, ja kun näitä autoja vuokrataan/lainataan tms. on erittäin todennäköistä että sitä väärää löpöä laitetaan sisään.

  Ei tätä todellakaan lukutaidottomille ole tehty.

 16. Ymmärsinkö oikein että laite ei niinkään tarkista minkälaista ainetta ruutasta tulee, vaan sen minkä kokoinen polttoaineruutta on.

  Siis diesel pistoolin suuaukko on suurempi kuin bensiinivastaavan.

  Näin siis bensa-autolla ajava ei pysty todennäköisesti edes änkeämään sitä diesel-ruuttaa sinne täyttöaukkoon ja jos pystyy, niin heppu luultavasti pystyy ihmeisiin palikkatesteissäkin.

 17. Jos se olikin vain tuollainen kokoerottelusysteemi, niin ei olisi pelastanut ketään siltä viimeviikkoiselta töppäykseltä abc asemalla.. Rekan kuljettaja oli hulauttanut diesiliä kuormallisen huoltoaseman maanalaiseen bensiinisäiliöön 😛
  Fordeissa on tuollainen vääränkokoista pistoolia hylkivä ominaisuus ihan vakionakin. Saattaa olla muissakin, mutta ford nyt ainut mikä tuli mieleen.
  Eiköhän tämä olisi ollut mahdollista toteuttaa johonkin kemialliseen tunnistukseen perustuvanakin? Jokin vain toisessa aineessa käytettyyn lisäaineeseen perustuva tunnistus?

Kommenttien lisääminen on estetty.