Rakentelija Nimeltään Oskar Bots on keksinut liittää rikkoutuneen PicooZ minihelikopterin moottorin kuminauhamoottorilennokin voimanlähteeksi. Alla Oskarin itsensä kuvaus hienosta ja yksinkertaisesta modauksesta:

”Mikä tulee jos yhdistää kumimoottorilennokin ja picooZ-minihelikopterin? Infrapunaohjattava moottorilennokki, tai jotain sinnepäin. Joka tapauksessa semmonen härveli tuli rakennettua. Kumimoottorilennokkin moottori ei jaksanu vetää lennokkia, ja minihelikopterin takapropelli ei toiminut, joten yhdistin ne. Siihen ei edes tarvinnut, kuin teippiä, liimaa, sakset, vähän mielikuvitusta ja viisi minuuttia. Minihelikopteri on kyllin kevyt, mutta sen moottori on kyllin tehokas vetämään lennokkia. Ongelmaksi kuitenkin jää auringonvalo, joka häiritsee infrapunaohjausta. Pitää lennättää iltahämärässä. Kuvat kertokoot tarkemmin”

Olisipa hauska nähdä myös videota lennokista toiminnassa!

Edellinen artikkeliLukitsemattoman 3G iPhonen ostaminen ei onnistunut Italiassakaan
Seuraava artikkeliTHE MOASTER on leivänpaahdin, josta leivät pomppaavat maailman korkeimmalle

16 KOMMENTIT

 1. ei taida lentää

  on edes painoa liikaa

 2. Hieno projekti! Itseltäkin löytyy picooz (tai lienee halpa kopio) jonka takapotkuri on hajonnut, täytynee pistää kierrätykseen johonkin 🙂 Vastaavia kuminauhalennokeitakin olen joskus tehnyt, harmi kun ei taida olla yhtään ehjää tallessa..

 3. Aika komee täytyy sanoa. Huomasinpa vaa että ton koneen nimi on hyttynen ku itellä on samanmoinen.

 4. tossa videossa on eri lentokone. dragon fly lentokone

 5. […] Vielä kun akun kestoa ja tämän myötä lentosädettä saadaan kasvatettua, niin lennokki olisi valmis vaikkapa James Bondin arsenaaliin. Mikäli projekti inspiroi, niin omaa vastaava voisi lähteä kehittelemään vaikkapa Ideablogissa äskettäin esitellyn, Oskar Botsin lennokkiprojektin pohjalta. […]

 6. Nopeaa, yksinkertaista, toimivaa! Lisäpisteet ohjattavuudesta, tai ainakin mahdollisuudesta siihen.

 7. eli siis tossa videossa on eri lentokone kun kuvas.

 8. ……………………………………………….. kirjoitti 23.7.2008. 17:57.
  ”ei taida lentää

  on edes painoa liikaa´´

  ei ees oo.toi moottori potkureineen painaa jotain 7grammaa

 9. Pari ongelmaa: Ensinnäkin miten tuon laitteen kanssa hoidetaan käännökset? Toiseksi lähettimen kantomatka on reilut 10 metriä…
  Kääntymään tuolla ei käsittääkseni pysty lainkaan ja koska lähetin kantaa todella lyhyen etäisyyden, kone lentää siis hetken suoraan ja tippuu. Ei kovin toimivaa =)

Kommenttien lisääminen on estetty.