Olin viime viikolla sattumalta lomailemassa Torinossa, Italiassa. Koska vasta kauppoihin saapunut 3G iPhone kiinnostaa ja ennalta julkaistujen tietojen mukaan iPhonen pitäisi olla saatavilla juuri Italiassa ilman kytkysopimusta, tai operaattorilukkoa, päätin hankkia kyseisen kapistuksen itselleni reissusta tuliaisiksi. Valitettavasti iPhonen ostaminen Italiasta ei kuitenkaan osoittautunut niin yksinkertaiseks, kuin olin toivonut.

Ennakolta tiesin, että puhelinta kauppaa Italiassa ainakin Vodafone. Löydettyäni kaupungilta kohtuullista englantia taitavan Vodafone kauppiaan selvisi, että puhelimen saa omakseen ainoastaan tekemällä alkuun liittymäsopimuksen Vodafonen kanssa, jonka jälkeen puhelin on noudettavissa noin viikon kuluttua. Ystävällinen kauppias kuitenkin neuvoi, että puhelimen saisi suoraan mukaansa kulman takana sijaitsevasta TIM -operaattorin myymälästä. Kyseisestä liikkeessä puhelinta tosiaan löytyikin hyllystä, mutta kun kauppaa ruvettiin hieromaan, niin selvisi, että puhelinta ei sittenkään saisi ostettua ilman samalla tehtyä kahden vuoden kytkysopimusta. Kun kyselin siinä, että eikö puhelinta pitäisi kuitenkin olla Italiassa saavavilla myös ilman kytkyä, sain vastaukseksi italialaistyylistä käsien levittelyä ja ilmoituksen, että kenties muutaman viikon päästä. Varmuuden vuoksi kysäisin kaupungilla puhelinta vielä muutamasta vastaan tulleestaa matkapuhelinmyymälästä, vastausten ollessa aina saman tyylisiä.

En sitten tiedä perustuuko iPhone kauppojeni epäonnistuminen kauppiaiden omiin päätöksiin, kytkykaupan kieltävän lainsäädännön kiertämiseen, vai johonkin muuhun? Toisaalta, Italian eBaystä näyttäisi kyllä löytyvän jo 3G iPhoneja täysin ilman operaattorilukkoa ja kahden vuoden takuulla.  Omien kokemuksieni perusteella kenenkään kuitenkaan ainakaan vielä kannata lähteä matkalaukun kanssa Italiaan hakemaan erää harmaatuotuja iPhoneja Suomessa kaupattavaksi.

Edellinen artikkeliBrightside Design Apex -reppu on suunniteltu parantamaan ryhtiä
Seuraava artikkeliMitä saadaan, kun yhdistetään kumimoottorilennokki ja picooZ-minihelikopteri?

16 KOMMENTIT

 1. No voi kyynel, luulitteko te tosiaan saavanne tuon ihanne rahastuslaitteen ilman kytkyä jostakin? Ei kuule mitään mahdollisuutta

  I pitty da fool…

 2. Yabballe.. Kyllähän noita myydään ilman kytkyä monessakin paikassa ihan virallisesti.

 3. mut se on loppujen lopuksi aika kökkö jos on tottunut S60:n monipuolisuuteen …ja kyllä, ihan kokeiltu on.

 4. Kökkö sulla on housuissas – eiköhän sen puhelimeen tottuttautuminen Nokia-selkärankaiselta mee ainakin kuukaus pari! Kätevämpää taskutietokonetta (puhelin ominaisuuksilla) ei löydy – joo ja mul on ”VAAN” iPhone 2G.

 5. Pellet: Ei kyllä saa. Ei ole vielä julkaistu 3g iphonelle simlukituksen purkamiseen ohjelmaa, mutta sellainen on kehityksessä. Ja mitä se sinusta hyödyttää, kun ottaa 2 vuoden kytkysopimuksen ja purat simlukituksen ja tökkäät oman liittymäsi sisään? Maksaisit kahdesta liittymästä ja puhelimesta samaan aikaan.

 6. iPhone on ihan susi vehe. En osta ikinä puhelinta jossa on vain kosketus näyttö. Epäkäytännöllinen ja napit näytössä syövät sen kokoa ja käyttö hankalaa. Vaikkapa joku desing-liukukansi ratkaisu kiinnostaisi enemmän ja samalla valinta näppäimiä voisi käyttää kosketus näytöllä.
  iPhone on myös ominaisuuksiltaan huonompi kuin saman hintaluokan Nokiat. Apple ei ole tehnyt mitään muuta onnistunutta tuotetta kuin iPod ja sekin maksaa törkeän paljon ja siksi suosin ennemmin vaikka Creative:n tekeleitä. Ja äänen laatukaan ei ole mikään syy ostaa iPodia. Tämä kävi ilmi Tekniikan Maailma:n testissä.
  Apple on rahastusta.
  UGH! olen puhunut…

  …ja puhun lisää jos joku antaa aihetta.

 7. tässä makoilen Veronassa juuri ostettu lukitsematon iphone kourassa ja naureskelen teidän jutuille

 8. 🙂 kirjoitti 25.7.2008. 0:13.

  ”tässä makoilen Veronassa juuri ostettu lukitsematon iphone kourassa ja naureskelen teidän jutuille”

  Ja multa tulee takapuolesta ihan vaan pyllistämällä lukitsemattomia 4g iphoneja…

 9. Larzy kirjoitti 24.7.2008. 19:55.

  ”iPhone on ihan susi vehe. En osta ikinä puhelinta jossa on vain kosketus näyttö. Epäkäytännöllinen ja napit näytössä syövät sen kokoa ja käyttö hankalaa. Vaikkapa joku desing-liukukansi ratkaisu kiinnostaisi enemmän ja samalla valinta näppäimiä voisi käyttää kosketus näytöllä.
  iPhone on myös ominaisuuksiltaan huonompi kuin saman hintaluokan Nokiat. Apple ei ole tehnyt mitään muuta onnistunutta tuotetta kuin iPod ja sekin maksaa törkeän paljon ja siksi suosin ennemmin vaikka Creative:n tekeleitä. Ja äänen laatukaan ei ole mikään syy ostaa iPodia. Tämä kävi ilmi Tekniikan Maailma:n testissä.
  Apple on rahastusta.
  UGH! olen puhunut…”

  Omistatko iPhonen? Ai et? Mistä sitten tiedt että se on susi? Sitä paitsi iPhonen kosketusnäyttö on todettu toimivaksi. Ja Applella tosiaan on taito lisätä hintaa, mutta voi voi. Ja oma iPodini on kyllä ollut hintansa väärti.

 10. Kaveri toi Roomasta lukitsemattoman MacPuhelimen pari viikkoa sitten, hyvin toimii. Viikon päästä lähden Milanoon tai Prahaan hakemaan vanhemmille joululahjoja, puhelimia siis.

  Suurimmissa liikkeissä puhelimet ovat lähes aina ilmeisesti loppu, joten keskustan ulkopuolelta tai lentokentältä löytyy paremmin.

  Ja oi kyllä, monen s60 v3 puhelimen jälkeen, iPhone on jumala. Edellinen E71 makaa joutilaana hyllyssä..

 11. Kyllä kannattaa juosta näiden lukitsemattomien luurien perässä ympäri palloa. Esim. huolto ja takuuasiat hoituu varmaan näin kiskojen kanssa kuin tanssi. Ja miksi ostaa laite liittymä ja laite erikseen, kun voi ostaa operaattorin subventoiman laitteen halvemmalla? Ei pysty ymmärtämään.

 12. maksoin italialaisesta puhelimesta 500e ja saunalahden liittymä on huomattavasti edullisempi kuin sonera. Nyt taloudessa on 3kpl iphoneja ja vaihdoin oman 8g:n 16g versioon. Loput 2 ostin suomesta kaverilta joka tuo laitteita tsekeista. Takuukuitit löytyy ja laitteilla hintaa 540e, jonka 40e eroituksen koen edulliseksi vapautukseksi sonerasta.

Kommenttien lisääminen on estetty.