Creative Zen X-Fi on Creativen vastaus iPod touchille

Laadukkaita musiikkilaitteita valmistava Creative on viime aikoina jäänyt kannettavien musiikkisoittimien markkinoilla attamattomasti Applen jalkoihin. Creativen uusin yritys laittaa kapuloita iPodin rattaisiin on lähiviikkoina julkistettava Creative Zen X-Fi. Creativen uusimman soittimen suurimpana uudistuksena on sisäänrakennettu langaton WLAN-yhteys. Langattoman yhteyden ylitse soittimella on mahdollista katsella sisältöä suoraan kodin mediapalvelimelta, tai sitten Creativen keskitetyltä palvelimelta nimeltään ”Creative Public Media Server”.

Mediasiirron lisäksi laitetta on mahdollista käyttää kotona ainakin ”mesettämiseen”, eli tämän avulla voidaan vastaanottaa ja lähettää pikaviestejä Yahoo messenger ja Microsoft messenger järjestelmissä. Mesettämistä varten laitteeseen on lisätty myöskin yhdeksän painikkeen näppäimistö, joilla viestien kirjoittaminen onnistuu kännyköistä tuttuun tyyliin.

Vanhempien Creative Zen musiikkisoitinten malliin X-Fi:n muistia on mahdollista laajentaa SD-muistikorteilla ja laitteessa on myöskin sisäänrakennettu kaiutin. Creativelta ollaan jo varmistettu kuvien ja edellä mainittujen tietojen aitous, mutta tarkkoja speksejä sen sijaan odotellaan edelleen julkaistavaksi.

Lähde: epizenter.net