Muistanette vielä kuinka tehdä itse turvakamerat sokaiseva infrapunavalo. Nyt joku nikkari on keksinyt asentaa pienet infrapunaledit Blues Brothers -tyylisten aurinkolasien etukulmiin. Patterit asennetaan siten, että valot menevät päälle, kun pokat laittaa nenälle. Tästä apua paparazzi-kammoisille kesälomalaisille! Valvontakameroita ei tietenkään ole syytä sokaista, emmekä täällä Hilavitkuttimen toimituksessa suosittele mitään sellaista.

Tee-se-itse-video:

Lähde: www.gizmag.com

Edellinen artikkeliLego Blade Runner Spinner-auto
Seuraava artikkeliJaybird Manufacturing TurboXE Aquafog ORSM -supertuuletin auttaa pääsemään eroon viemärin hajuista maatilalla

9 KOMMENTIT

 1. Näytti aika feikiltä toi loppukohtaus.
  + En usko että 2 IR lediä riittää.

 2. Se oli feikkiä ”i have my” Minä eli i kirjoitetaan isolla I:llä yleensä en valita tälläsestä mutta kun ei voi edes haukkua videota kun on niin selvää valetta.

 3. Bull crap. IR-ledeillä ei todellakaan saa millään kameralla aikaiseksi tuollaista efektiä.

 4. Oli aito tai ei, olisi huvittavaa nähdä Ike Kanervan kantavan noita laseja päässään ”kaiken varalta”.

 5. Eikös kaukosäätimessä ole IR -ledi? Ota digikamera käteen ja kuvaa sitä lediä samalla ku painat nappulaa pohjassa niin siellä näkyy vain pieni vilkkuva purppura täplä.

 6. Jep, kyllä ir-ledin valo tarttuu kameran kuvaan. Isonveljen aikakautena ”anti-surveilance” hilavitkuttimet ovat olleet muutamien kannanottojen välineinä.

  Toisinaan itsekin miettii, että saavutetaanko valvonnan lisäämisellä muuta kuin tunne siitä, että valvontaa tarvitaan. Tyypillinen perustelu valvonnalle on se, että jos ihmisellä ei ole mitään salattavaa, niin valvonnassa ei ole mitään pelättävää. Kuitenkin on aina olemassa hyvin todennäköinen mahdollisuus, että kontrollin kasvaessa, sitä käytetään väärin. Esivalta toiminee hyvässä uskossa, mutta tunnettu tosiasia on sekin, että vallankahvaan valikoituvat vallanhaluiset ihmiset, jotka eivät välttämättä ole kansakuntien valistuneinta ja hyväntahtoisinta väkeä.

  Tämän tyyppinen kerettiläinen ajattelu on kuitenkin monille punainen vaate, sillä eihän sitä saisi puhua kuin keveistä tai yhdentekevistä asioista. Kuluttajan tehtävä ei ole ajatella vaan tehdä työnsä ja kuluttaa rahansa.

 7. eikös tämän tyyppinen juttu toimis autojen rekisterikilpien kans samalla lailla ;D?

 8. ”This video has been removed from Metacafe” mitäs nyt tehdään?
  jee : kaukosäätimen ir ledit ei ole sieltä kirkkaimmasta päästä 😉
  Netistä voi tilata paljon parempia, ja kun taajuudet saa kuntoon niin ledin näkee paremmin.
  Tuo video oli kuitenkin ihan liioiteltu.

Comments are closed.