Tässä kerrassaan häkellyttävä esimerkki siitä, mitä pari asialleen omistautunutta nörttiä voi parhaimmillaan saada muutamassa kuukaudessa aikaiseksi, kun motivaatio on kohdallaan. Kyseessä on saksalaisten kaverusten nimeltään Max Braun ja Rafael Spring kehittämä sovellus nimeltään Enkin Google Android käyttöjärjestelmälle, jossa kännykän kamerakuva yhdistetään reaaliajassa GPS-paikantimen tarjoamiin kohdetietoihin. Parhaiten konsepti havainnollistuu katsomalla oheinen video.

Seuraava askel on luonnollisesti yhdistää kyseinen ominiasuus videosilmikkoon, jonka jälkeen sovellus tarjoaakin käyttäjälleen todellisen ”Terminator” -näön.

Lisää tietoa löytyy projektiblogista osoitteesta enkinblog.blogspot.com

Edellinen artikkeliRocketplane Kistler Japan aloittaa avaruushääpalvelut vuonna 2011
Seuraava artikkeliTomy Hi-Kara on maailman pienin karaoke

11 KOMMENTIT

 1. Vaikuttava projekti, vaikka eivät näköjään bloginsa mukaan olleet ensimmäisen kierroksen voittajien listalla. Mieleen tulee väistämättä ajatus että kuinkahan huikea juttu täytyy keksiä että pääsee tuolle TOP 50 listalle?

  Aika nörttejä kavereita 🙂

 2. Kieltämättä, vaikuttava 🙂 milloinkahan kuluttaja pääsee nauttimaan tuosta. Esim johonkin PDA:han jossa on sisään rakennettu GPS-Paikannin. (esim Htc TyTn II jonka omistan 🙂 )

 3. tälläistä on nokiakin yrittänyt kehitellä, se että koska saavat sen kaupalliselle asteelle onkin toinen juttu…

  nämä kaverit ovat kyllä tehokkaasti käyttäneet 4 kuukautta kehitystyöhönsä ja osanneet käyttää olemassa olevia työkaluja ja palveluita luovasti.

  muistaakseeni kuulin uutisissa tms. ohjelmassa nokian vastaavasta projektista jo miltei 2 vuotta sitten, onkohan ammuttu alas koko projekti sitten?

 4. Joo, neljä vuotta on todella lyhyt aika tehdä proto noinkin pitkälle. Tämän vuoksi hemmojen projekti on minusta vaikuttava.

 5. Mielestäni kyllä aika turha keksintö, mitä vikaa on normaalissa 2d paikannuksessa? Ei tarvitse alkaa kameroiden kanssa räpeltämään, mikä näyttäisi kyllä melko tympeältä keskellä kaupunkia. Muutenkin tuo ohjelma tuppasi aika kivasti lagaamaan, 1 fps ei ole minun mieleen.

 6. Videosilmikko toimisi erityisen hyvin jos olisi liikkeellä fillarilla, ja laite olisi sponsoroitu adwarella. Aina kun ajat kaupan ohi, poksahtaisi näkökenttä täyteen pop-up -ikkunoita.

 7. ”Aina kun ajat kaupan ohi, poksahtaisi näkökenttä täyteen pop-up -ikkunoita.” -S252 |

  HAhahahaha :DD

 8. hmm tuli ilkeä ajatus mieleen kaupungissa pelattavasta fps pelistä jossa tapettavat energia örkit näkyisivät vain kännykän ruudulla (tyyliin näkymä ”infrapuna” moodissa), ja juoksentelisivat talojen taakse piiloon.

 9. arton idea ei itseasiassa ole aivan mahdoton, larppaajien seuraava sukupolvi on syntynyt 😀

 10. Nokian 3230 puhelimessahan on kameralla ohjattava/käytettävä/pelattava peli, jossa ammutaa joitain ihme örkkejä jotka näkyvät vain siitä kamerasta.

 11. Aivan oikein muistat -. Tuli sitä itsekin pelattua joskus tylsyyksissään kotona. Julkisella paikalla ei kehdannut alkaa sohia kameralla ympäriinsä.. Suunnistukseen tämä ei kyllä kätevyydessä pärjää paperikartalle mitenkään.

Kommenttien lisääminen on estetty.