MSI Wind -minikannettavan ennakkoarvio

MSI Wind minikannettavan videoesittely

Teknologiasaitti Crave on saanut ennakkotestaukseen kesäkuun alussa kauppoihin saapuvan MSI Wind -minikannettavan. Ensiarvion perusteella Asus Eee PC:n kanssa samoista markkinoista kilpailemaan suunniteltu minikannettava tuntuu vaikuttavan varsin kelpo laitteelta. Varsinkin laitteen näppäimistö, näyttö ja suorituskyky (Jopa Windows XP:llä) saavat arvostelijalta kehuja. Myöskin yleisellä tasolla MSI Wind tuntuu olevan karvan verran Asus Eee PC 900 konetta edellä. Negatiivisina ominaisuuksina mainitaan laitteen hieman Eee PC:tä suurempi koko ja paino (1,3kg), sekä tehoton näytönohjain.

Laitteen spekseistä tiedetään kertoa tarkemmin jo seuraavaa

 • 80 Gb kovalevy
 • 1 Gt keskusmuistia
 • Bluetooth
 • LAN/WLAN
 • 3 x USB
 • 10″ näyttö 1,024×600 resoluutiolla
 • Akunkesto 3-4 tuntia
 • 4-in-1 muistikortinlukija
 • Sisäänrakennetut kaiutin ja mikrofoni
 • 1,3 Megapikselin webbikamera
 • VGA -liitäntä ulkoista näyttöä varten

Laitteen prosessori on vielä salaisuus ja tämä selviää ensi viikolla laitteen julkistamisen yhteydessä. Hintaa laitteen XP-versiolle on tulossa Brittein saarilla £329, eli samassa hintaluokassa ollaan, kuin Eee PC 900. Laitteen Linux -version luvataan tosin olevan tästä vielä merkittävästi edullisempi.
Laitteen videoarvostelu löytyy katsottavaksi osoitteessa crave.cnet.co.uk