Kevlar-hansikkaat suojaavat keittiössä

Kevyestä 7. luokan Kevlarista valmistetut hansikkaat suojelevat kokkia. Etenkin jos kyseessä on juuri terotettu fileerausveitsi ja kohteena vaikkapa liukas made, saattaa veitsi lipsahtaa vaarallisen lähelle sormusia tai jopa kämmeneen. Mielenkiintoinen idea ja varmasti käyttökelpoinen. Miksei myös vaikkapa pohjanmaan poliiseille. Hintaa $20 pari.

Lähde: www.skymall.com

Edellinen artikkeliPaul Granjonin parittelevat robotit
Seuraava artikkeliBluetooth-kasettiadapteri päivittää vanhan kasettimankkasi langattomaksi musiikkisoittimeksi

9 KOMMENTIT

 1. Ottamatta mitenkään kantaa hanskaan – joka vaikuttaa kätevältä – ihmettelen vain, mitä tekemistä mateella ja fileearausveitsellä on toistensa kanssa? Itse en kyllä lähtisi nylkemätöntä (= liukas) madetta fileoimaan minkäänlaisella astalolla…

 2. mitenköhän nuo kestää iskuja? aika hyvät hanskat vihasen kissan käsittelyyn jos pistojakin kestää =)

 3. Meikäl on jo lähteny palane sormest ku kovia raakoja perunoit leikkasin. Ois kätevät jos toimivat.

 4. kyllä nää ihan hyödyliset olis, vaikka eipä tässä reilun 30 vuoden aikana ole useinkaan tullut käteen leikattua.

 5. Rakennusmiehille on jo ollut pitkään viillon kestäviä työhanskoja, itseltäkin löytyy kaapista yhdet. Ei ne tosin pistoja kestä, kuten eivät varmasti nuokaan…

 6. Rakennushommissa paras käsine on paksusta pukinnahasta tehty rukkanen. Sitä saa tosissaan yrittää ennen kuin saa reiän syntymään. Kokille ei tietysti pukinnahkarukkaset oikein käy, mutta heille on tähänkin asti ollut olemassa käsineitä joissa on ohuehkoa metallilankaa suojana. Kun tuon hinta ei merkittävästi kalliimpi ole kuin perinteisen metallihanskan, niin luulisi menekkiä olevan.

 7. ”Miksei myös vaikkapa pohjanmaan poliiseille.”

  Miksei, mut poliiseilla on jo nytten käytössä kevlar-suojatut nahkasormikkaat.

 8. Poliisien ja muiden viranomaisten käyttöön löytyy kyllä Kevlaria rutkasti parempiakin materiaaleja. Mm. Hatch valmistaa Spectrasta ja X11:sta tehtyjä hanskoja, joiden viiltosuojaus on parhaimmillaan kymmenen kertaa tehokkaampi kuin Kevlarin. Lisäbonuksena ne ovat kevyempiä ja hengittävämpiä.

  Pistoilta nämä materiaalit eivät todellakaan suojaa, sen tekevät erilliset vahvikkeet (sormenpäihin taskutarkastuksia varten jne).

  Huonona puolena on toki se, että mitä enemmän suojaa on ympärillä, sitä vähemmän sormilla on liikkuvuutta ja tuntoa. Esimerkiksi linkkuveisten ja muiden pikkutyökalujen operointi Hatchin Street Guard X11:t kädessä on epäkäytännöllisen hidasta.

  Tuohon 20€ hintaan löytyy myös Spectrasta valmistettuja vaihtoehtoja.

Kommenttien lisääminen on estetty.