Päivän ilmainen ämpäri: Nine Inch Nails – The Slip

Konemusiikkivelho Trent Reznor on päättänyt jatkaa bändinsä Nine Inch Nails musiikin ilmaisjakelua netissä. Vasta muutama kuukausi sitten yhtye julkaisi niin ikään vapaasti levitettävän, instrumentaalisen albuminsa ”Ghosts I-IV”. Ilmeisen menestyksekäs kampanja saa nyt jatkoa creative commons lisenssin alla julkaistavasta uutuusalbumista ”The Slip”. Albumin tapauksessa creative commons lisenssi tarkoittaa sitä, että kuka tahansa saa myös vapaasti tehdä albumin kappaleista omia miksauksiaan ja levittää näitä epäkaupallisessa tarkoituksessa.

Albumin saa ladattua koneellensa täyttämällä sähköpostiosoitteensa osoitteessa nin.com, jonka jälkeen latauslinkki pian tipahtaa omaan sähköpostiin. Albumin saa ladattua valitsemassaan formaatissa, joko MP3, FLAC, M4A lossless, tai jopa CD-tasoa paremmassa 24/96 WAVE -muodossa. Tulevassa heinäkuussa albumi julkaistaan myös perinteisessä LP-, ja CD-muodossa niitä varten, jotka haluavat musiikkinsa edelleen ”kiinteässä muodossa”

Vielä en ole itse ehtinyt kuunnella koko albumia, mutta mainiolta mätöltä kuulostaa ensivaikutelman perusteella. Myös albumin saamat ensimmäiset arviot ovat vähintäänkin hyväksyviä. Hienoa Trent!