Google Translate osaa nyt kääntää myös suomeksi

google_translate_suomi.jpg

Google translate-palvelusta on vuosien saatossa ollut runsaasti hyötyä esimerkiksi Hilavitkuttimeen kirjoittaessa. Siinä vaiheessa, kun kielimuuri tulee vastaan esimerkiksi japanin- tai kiinankielisillä sivuilla surffatessa on Google translate tullut aina uskollisesti apuun.

Homma toimii yksinkertaisesti seuraavan mukaan: kun sivusto, joka vaikuttaisi esimerkiksi kuvien perusteella käsittelevän oikeaa aihetta löytyy, kopioidaan sivun URL-osoite, siirrytään Google translate -sivulle ja liitetään osoite asianmukaiseen tekstikenttään. Sitten vaan valitaan oikeat kieliasetukset, klikataan translate ja homma on selvä. Vaikka kieli ei aina olisikaan kaikkein eleganteinta, niin tavallisesti olennainen sisältö tekstistä kuitenkin välittyy.

Aikaisemmin parhaiten ymmärrettävä käännöskieli ainakin allekirjoittaneen kohdalla on ollut englanti. Nyt homma siis onnistuu viimein myös selvälle Suomen kielelle! Vaikka varsinkin yhdyssanojen kanssa näyttäisi vielä olevan ongelmia, niin hieno avaus silti!

Katso myös Hilavitkutin.com Google translate sovelluksella englanniksi käännettynä