Cuusoo

Tässäpä erittäin mielenkiintoinen ja käytännöllinen konseptipuhelin, josta voisi olla ihan tuotantoon asti. Cuusoo konseptipuhelimessa on hieman samaa ideaa, kuin aiemmin esitellyssä Modu Minissä, jossa puhelimeen oli myös mahdollista saada uusia ominaisuuksia osia vaihtamalla.

Cuusoo on simpukkapuhelin, jonka näyttöosa on mahdollista vaihtaa uuteen. Elokuvia katselessa voisi perinteisen näytön vaihtaa esimerkiksi laajakuvanäyttöön. Ei yhtään hullumpi idea, jos lisänäyttöjen hinnat pysyisivät kohtuullisina.

Lähde: http://www.dvice.com

Artikkelin kirjoittanut Teemu Hynninen pitää yllä myöskin omaa, mobiililaitteista kertovaa blogia nimeltään Mobiiliblogi.

Edellinen artikkeliGoogle Translate osaa nyt kääntää myös suomeksi
Seuraava artikkeliBUILT Laptop Backpack on linjakas kaveri

13 KOMMENTIT

 1. Typerää tässä on se, että eipä tuollaista vaihtonäyttöä viitsi jatkuvasti mukana kuljettaa, joten silloin kun sitä tarvitsisi se onkin muualla. Ideana ihan kiva, mutta käytännössä vaihto-ominaisuus jäisi kyllä ainakin itsellä alkuinnostuksen jälkeen todennäköisesti hyödyntämättä. En usko että tässä olisi aineksia mihinkään suureen menestykseen vaikka jotkut innokkaat viitsisivätkin vaihto-osia kuljetella taskuissaan.

 2. Itseäni tämä mobiilimodulaarisuus ei oikein innosta. Taskulaitteet ovat niin pieniä, että tuntuu hassulta lähteä pilkkomaan niitä pienempiin osiin.

  Minulle riittää, että saa vaihdettua akun ja muistikortin tarvittaessa.

 3. Mä en ymmärrä miten se on muka kätevää vaihtaa laajakuvanäyttöön.

  Onko muka liian vaikeata kääntää elokuvaa katsellessa puhelin sivuttain kuten esim. Nokian N93 ja N95. Tai kääntää itse näyttö sivuttain kuten esim. Nokian N92 ja N93. Näissä on turhan pienet näytöt vaan, mutta isompi laajakuvanäyttö jos tehtäisiin tollaisiin on kyllä paljon kätevämpi kuin rahdata pussillista lisänäyttöjä mukana.

  Muutenkin toi näyttö kun on puhelimen kelleimpia osia ja esimakua saa vilkaisemalla pelkkiä varaosanäyttöjen hintoja noihin mainittuihin laitteisiin.

 4. Piti kirjoittaa tossa puhelimen sivuttain laittamisessan Nokian N73 ja N95. (editointi ei toimi)

 5. olen samoilla linjoilla, eli modulaarisuus ei kovinkaan innosta. puhelin kun kulkee mukana niin sen pitää olla yksinkertainen ainakin minulle. ei noita lisäosia tulisi koskaan raahattua mukana.

 6. No joo jos tuohon saisi vaihdettua 24 tuumaisen näytön niin sittenhän tuosta olisi hyötyä, mutta eipä sitä jaksais sitten kantaa mukana ja alkaa pätevänä vaihtamaan bussimatkalla.

 7. joo, kyllä sen näytön pitää kokoajan olla mukana. Tälläisen rullattavan/taiteltavan näytön/puhelimen kun keksivät, kuten nokian tulevaisuuden kännykkävideossa, niin sit on menekkiä.Eli isomman näytön voisi jotenkin taitella kännykän sisään tai koko kännykkä toimii näyttönä, kuten tuossa nokiassa. Esim. htc tytn on tuosta selvästi parempi. On isoa kosketusnäyttöä, ominaisuuksia ymym, kaikki tämä kulkee mukana suht pienessä tilassa.

 8. Villi veikkaus on se, ettei tuo idea oikein saa tuulta purjeihiinsa markkinoilla. Pelkästään kommentit antavat hieman osviittaa.

 9. Kyllä monipuolisesta mobiililaitteesta tekee hyödyllisen juuri se, että kaikki ominaisuudet ovat yhdessä paketissa ja aina mukana. Modulaarisuus on lähes yhtä hyödytöntä kuin se, että eri tarkoituksia varten olisi kokonaan eri laitteet, kun lisäosia pitää kanniskella mukana. Hinta ei ole kynnyskysymys näissä, vaan se miten kätevä laitekokonaisuus on käytännössä käyttää, ja ämä modulaariset puhelimet eivät käteviä ole nähneetkään.

 10. Ite olisin taas modulaarisuuden puolella.. kun voisi itse valita puhelimelleen rungon ja sen sisältämät ominaisuuksia.. esim valita kamera modulin, cpu-kortin, sisäisen muistinmäärän.. sekä muokata käyttöliittymää vapaammin kuin nykyisissä, jä puhelimen käyttöjärjestelmä voisi myös itse valita.
  ja kaikki tietysti mahtuisivat tämän rungon sisälle..
  ei tarvii kerralla hankkia uutta puhelinta kun on muuten tyytyväinen, mutta jokin kiva ominaisuus uupuuu.
  rikkoutunut näyttökin olisi helpommin korjattavissa.

 11. Aika ”arveluttava” tuo viimeisen(alhaalla oikealla) kuvan modaus 😀

 12. Onhan se N95 myös modulaarinen kun siihen saa liitettyä telkkarin näytöksi, stereot äänentoistoon, ja näppäimistön bluetootilla.

Kommenttien lisääminen on estetty.