Iron Man on ehkäpä paras hilavitkutinleffa ikinä!

Iron Man on ehkäpä paras hilavitkutinleffa ikinä!

Kävin tuossa eilen katsomassa uutukaisen Iron Man, eli Rautamies -elokuvan. Elokuvana teos on tyypillistä supersankarimäiskettä, joka putoaa mainiosti viihteenä ainakin tällaiselle teinivuosien supersarjakuvafanille. Sen sijaan laitteiden ja hilavitkuttimien puolesta leffa on aivan ällistyttävän hienosti toteutettu! Haarniska päällä pahuutta vastaan taisteleva Tony Stark hoitaa haarniskan suunnittelun interaktiivisella kolmiulotteisella näytöllä, ja robottihaarniskan sankari pukee päälleen teollisuusrobottiarmeijan avustuksella. Kaiken kaiken kaikkiaan ei voi kuin ihailla nerokkuutta, jolla elokuvassa esiintyvä teknologia on kehitetty viimeistä yksityiskohtaa myöten uskottavaksi. Elokuvaa katsoessa todellakin alkaa ajattelemaan, että ”kyllä – noinhan se haarniska tietenkin toimii!”.

Suosittelen elokuvaa siis ehdottomasti laitteista ja parhaan luokan efekteistä kiinnostuneille elokuvan ystäville! Eikä elokuvan juonikaan kaikessa ennalta-arvattuudessaan ole toimintapätkien huonoimmasta päästä.

(Päivitetty!) Elokuvan traileri löytyy osoitteesta www.apple.com