Panomatic helpottaa panoraamakuvausta

Panoraamakuvaus on saapunut jäädäkseen digikameroiden myötä. Panomatic on yksinkertainen lisälaite, jolla panoraamakuvien ottaminen helpottuu huomattavasti. Laite kytketään kolmijalkaan ja kameraan. Vatupassista tarkastetaan, että kamera on vakaasti vaakatasossa. Tämän jälkeen otetaan 12 kuvaa hieman kameraa siinä välissä kääntäen. Asteet, joilla kuva otetaan, on merkitty panomaticiin. Lopuksi tietokoneella on helppo liittää kuvat yhteen. Ongelmaksi jää vielä kuitenkni kuvien tasaisen valotuksen säätäminen.

Lähteet: panamatic.com, www.lenspen.com

Edellinen artikkeliIdeablogin tämänkertainen voittaja on Kinder-sukellusvene
Seuraava artikkeliIdeablogin viimeisin palkittu idea on Kinder-munasta askarreltu sukellusvene

8 KOMMENTIT

 1. Hyödytön laite, suurin ongelmahan ei panoraamakuvauksessa ole se ettei kamera olisi suorassa tai se että kuinka monta astetta tulee kääntää. Ongelmana on se että objektiivin tulisi kiertää jalustan keskipiste jolloin kamera joudutaan sijoittamaan oman mittansa verran taakseppäin. Ymmärsikö kukaan?

 2. ^ Ymmärsi. Onkohan sellaista panoraamakuvaajan ihannekameraa jossa se jalustankiinnitysreikä pohjassa olisi täsmälleen keskellä objektiiviin nähden. Eipä tule moiseen ensimmäisenä kiinnitettyä huomiota kameraa hankkiessa, peruspokkareissa ainakin heittoa jalustan kanssa pyöritellessä tulee huomattavasti. Ehkei panoraamakuvaus ole niin suuri markkinarako, että moiseen kiinnitettäisiin huomiota.

 3. On aika helppo tehdä adapteri jolla saa kiertymäpisteen kohdilleen.

 4. Pieni typo teilla tuossa: laitteessa lukee panamatic. Panomatic olisi vähintäänkin mielenkiintoinen laite..

 5. Ei tarvitse itse värkätä adapteria. Sivulta http://gregwired.com/pano/pano.htm löytyy ”kinopää” nimeltä Panosaurus, jolla kameran saa kääntymään objektiivin optisen keskipisteen mukaan. Valotus aina manuaalisesti eli sama valotus jokaiseen ruutuun.

  Hauskaa vappua!

 6. Panosaurukselle ääni täältäkin. Loistolaite. Tosin onnistuu ihan käsivaraltakin JOS on kyseessä joku maisema panoraama, jossa ei ole mitään kohteita liian lähellä. Tuo esitelty laite on ihan turha.

  (PanraamaTools + joku gui) ja menoksi.

  Mitä tulee manuaaliseen valotukseen, niin otse suosin manuaalia kyllä, mutta jos on isoista kontrasteista kysymys, niin yhden nykäyksen verran voi hyvin aina valotusaikaa muuttaa per ruutu, niin saa vähän tasaisuutta siihen valotukseen. Hyvin Panoraama tools sen feidaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.