skype_for_mobile.jpg

Skypen tuloa kännykkämaailmaan laajemmassa mittakaavassa on odoteltu jo vuosia. Nyt viimein odotus palkitaan, sillä Skype on julkistanut beta-version suositusta puhelusoftastaan yli viidellekymmenelle suositulle Nokia, Samsung, Motorola ja Sony Ericsson puhelinmallille. Skype for Mobile -nimisen Kännykkä-Skypen toiminta perustuu chattitoimintojen osalta puhelimen datayhteyksiin. Kännykkä-Skypellä soitettaessa puhelut yhdistyvät puolestaan normaalin puhelun tapaan matkapuhelinverkon kautta.

Chattitoimintojen käyttäminen maksaa kännykkä-Skypellä ainoastaan normaalin datasiirtomaksun verran. Skypeen äänipuhelujen soittaminen puolestaan maksaa normaalin kotimaan matkapuhelun verran. Puheluja on Skype-sovelluksen avulla mahdollista soittaa myös ulkomaan puhelinnumeroihin, jolloin puheluista maksetaan matkapuheluhinnan lisäksi normaali Skype out puhelumaksu. Varsinkin kaukomaihin soitettasessa näin voi siis olla mahdollista säästää sievoinen summa.

Lisää tietoa sovelluksesta löytyy osoitteesta www.skype.com. Skype for mobile -sovelluksen betaversion saa vapaasti ladattua suoraan kännykällensä mobiiliselaimella osoitteesta skype.com/m. Myös lisää tuettuja kännykkämalleja luvataan lähiaikoina.

Oma puhelinmallini ei valitettavasti löydy tuettujen laitteiden listalta, mutta laittakaahan ihmeessä joku käyttökokemuksia kommentteihin, mikäli saatte sovelluksen pelittämään omalla puhelimellanne!

Mainos! Osta edullinen iPod mp3-soitin verkosta

Edellinen artikkeliMicro GPS Mail Logger kertoo missä kirje on käynyt
Seuraava artikkeliGPS Tracker Defence on GPS-häirintälaite

12 KOMMENTIT

 1. En nyt jaksa kokeilla kun en skypeä käytä, mutta yleensähän nuo Nokian S60-puhelimille tehdyt ohjelmat toimivat muissakin Nokian malleissa kuin mitä tuolla sanotaan, kunhan S60 on vain samaa versiota.

 2. tää on loistava juttu! huomasin muutama viikko sitten kaverini skype profiilin kohdalla puhelimen kuvan ja tekstin jossa sanottiin jotain että ”hän käyttää skypeä puhelimitse”. en voi tarkistaa nyt kun ei heppu näytä olevan online, mutta tuosta artikkelin mukaisesta touhusta siinä on siis kyse.

  hieno homma tuo skypen tulo matkapuhelimiin.

 3. Fringillä saa kaikki yhteen, Skype-,Messenger etc. tilit, ei tartte kikkailla eri ohjelmilla. Toimii loistavasti ainakin iPhonessa.

 4. Tuota tuota, miten tuo eroaa (toiminnallaan) nykyisistä kännykkäliittymistä? Eli skypen idea ainakin minulle on ollut se, että sillä voi soittaa ilmaiseksi, tuolla sitä ei tee, paitsi tieten jos on pakettiliittymä, mutta silloinkin menee normiminuuttitaksaa ilmeisesti myös kun soitetaan skype=>skype. Mitä taas tulee tuohon pikaviestimiseen, löytyy niitä parempiakin ohjelmia kännyköihin sillä saralla.
  Turha laitos sanon minä

 5. Kyllä melko turhalta vaikuttaa juurikin fringin takia. En ole tuota skypeä kokeillut, enkä kokeilekkaan, sillä jos skypeä tarvitse, soitan fringillä. Rajaton datankäyttö ja wlan takaa ilmaiset puhelut, lisäksi käytän fringillä MYÖS meseä ja google talkia, joita tästä en usko löytyvän. Mikäli siis et omaa datapakettia tai vastaavaa, voi tuo skype tulla kannattavammaksi, mutta mikäli maksat esimerkiksi 25mt/kk palvelusta, suosittelen fringiä. Muistaakseni fringi ei meinaan vienyt lähes ollenkaan dataa, mutta siitä onkin jo aikaa, joten ei auta kuin koittaa.

 6. Eipä tuosta ole hyötyä mikäli se soittaa puhelut normipuheluina eri asia olisi
  , jos ne menis datapuheluina ois jotain hyötyä tuosta mobiililaajakaistasta.

 7. Jep. Kallista soittelua tolla Skype Beta:lla joka muuten on java softa Ei siis Symbian s60 softa. Ainoa hyöty tosta on että sen avulla voi muuttaa kontaktilistojaan ym. ei tarvi PuuCeetä siihen. Fring rules.

 8. Joo, itsekin asensin Skypen matkapuhelimeen (Nokia N95), mutta yllättyin siitä, että aina kun yritin soittaa kontaktilistalla oleviin numeroihin tai ihan mihin vaan, Skype halusi yhdistää kännyn johonkin Helsingin numeroon, minkä kautta ilmeisesti puhelu yhdistyykin siihen johon alunperin oli soittamassa.

  Eli maksat paikallispuhelumaksut ja kaiken lisäksi Skype-tililtä saldo pienenee.
  Siinä ei ole mitään järkeä!
  Jatkossa käytän sitä ainoastaan tietokoneella!

Comments are closed.