Krikettipallo, joka laskee oman nopeutensa

Hieno idea tehdä pallo, joka mittaa oman nopeutensa. Luulisi, että tähän tarvitaan jonkinlaista GPS-teknologiaa tai muuta mittaussensoria. Tässä tapauksessa asia ei kuitenkaan ole näin, vaan valmistaja on turvautunut kaikkein yksinkertaisimpaan tapaan, mikä oikeastaan tekee koko ideasta hieman tylsän, mutta varmasti käyttökelpoisen syöttöjen nopeutta mitatessa.

Nopeimmat krikettisyötöt saavuttavat n. 160 kilometrin tuntinopeuden. Tähän erikoisvalmisteiseen palloon ohjelmoidaan etäisyys, johon syöttö pysähtyy. Palloa ei saa lyödä, vaan syöttö suositellaan suoritettavan vaikkapa verkkoon. Pallo reagoi kun se lähtee liikkeelle ja käynnistää laskurin. Pysähtyessään se pysäyttää laskurin ja näyttää nopeuden.

Lähde: www.gizmag.com

Edellinen artikkeliIlmalla kulkeva mopo
Seuraava artikkeliWirePod-jatkojohto

2 KOMMENTIT

  1. Olettaisin että nopeus lasketaan kiihtyvyyssensoreiden avulla. Suurin nopeus saavutetaan kuitenkin juuri heiton yhteydessä ja nopeus saadaan tosi helposti laskettua ( rauta laskee vaikka mitä ). On sitä ennenkin nähty kiihtyvyyssensoreilla toteutettua laskentaa mikä on huomattavasti monimutkaisempaa kuin tuo, mutta silti varsin tarkkaa.

    Se miksi tuohon ei haluta lyöntiä perään johtuu osittain siitä, että tarkoilla kiihtyvyyssensoreilla on varsin alhainen tuo maksimikiihtyvyyden raja.. Ja elektroniikkakin menisi muusiksi 🙂

Kommenttien lisääminen on estetty.