Ilmalla kulkeva mopo

Jokin aika sitten uutisoimme ranskalaisesta Air Carista, joka kulkee pelkällä paineilmalla. Jim Stansfield on valmistuva lentoteknikko ja on itse laittanut kasaan paineilmalla kulkevan mopon. Paineilma pyörittää kahta hiilikuitu-ilma-sylinteriä, josta laite saa vääntönsä. Toimintasäde on 11km ja huippunopeus 29km/h. Toisaalta ei tässä valmiista tuotteesta olekaan kyse, vaan mielestäni melko vakuuttavasta tee-se-itse-projektista. Järjestelmää tehostamalla ja ilmanlatauspisteitä sijoittamalla tästä voitaisiin saada hyvinkin toimiva järjestelmä vaikkapa kaupungin ydinkeskustaan.

Lähde: www.motorcyclenews.com

Edellinen artikkeliConnectVu-Cam-3G -kameraa ohjataan ja seurataan kännykällä
Seuraava artikkeliKrikettipallo, joka laskee oman nopeutensa

27 KOMMENTIT

 1. Tämmeselle moottorivehkeitä vierastavalle hipinrutkakkeelle tuo olisi aikalaisen hyvä ratkaisu, paljonkohan tulisi maksaan jos sarjatuotantoon.

 2. Surkea hyötysuhde jos eteenpäin päästään vain alle 30 kilometriä, miksi käyttää raskasta mopon runkoa? Paineilmakäyttöisiä polkupyöriä on jo rakennettu joidenka toimintaetäisyys on lähemmäs 100 kilometriä yhdellä paineilmaakkujen latauksella. Tässä kyseisessä polkupyörässä ei käytetä tavanomaista mäntämoottoria vaan paineilmalla viritetään jousi josta energia puretaan vetävälle akselille, näin saatava hyötysuhde on huomattavasti taloudellisempi kuin mäntämootrtoriin perustuva ratkaisu.

 3. Oni: Kyllä sen paineilman tuottamiseen kuitenkin jotain moottoria ja energiaa täytyy käyttää. Käsipumpulla voisi täyttäminen olla melko ankeaa, ja siinä tapauksessa sama energia olisi parempi käyttää polkupyöräilyyn.

 4. Jos tuota voisi tankata huoltoasemien ilmapumpuilla, tulisi varmaan kauhea kriisi ja huoltoasemat joutuisivat velottamaan ilmasta, joka tähän asti on ollut ilmaista.

 5. S-252: no täytyy vääntää tommonen ja abusee tota niin kauan ku voi 😀

 6. Mitä on ”abusee”? Toivottavasti ei sentään englannin ”abuse” fingelskaksi väännettynä!

 7. K: Taitaapi juurikin olla abusesta ”käännetty” tarkoittaen kuitenkin samaa eli väärinkäyttöä. Näin se kieli vaan muuttuu päivä päivältä. :>

 8. Kevyemmällä alumiini- tai hiilikuiturungolla voisi saada paremman toimintasäteen ja eiköhän se kovempaakin kulkisi

 9. en kule mopolla joka menee alle 65.. hulluutta pahimmillaan semmone 45kmh:kin köröttely.. säännökset ovat perseestä ja siten ihan perseellään.. helppo se on poliisinkin päteä virkaansa vedoten että ”kulkekaa nyt vain sitä 45kmh!!”, kun sen ei ite tarvii tehä reissua semmosella ryömimisellä.. oli ehkä hiukan offtopic mutta sanoinpahan nyt vaan..

 10. ^^ jesari: stadissa (helsinki :P) on ainakin keskustassa nopeudet 30 ja 40 eli ei kauheesti tarvii nopeempaa kulkee jos keskustassa asuu ja tuo 11 km saattaa hyvinkin riittää kun suurin osa ajasta seistään valoissa

 11. Jaahas, taas järkeä ihan n+1:n verran. Sähkökäyttöisillä mopoilla pääsee jo tänään luokkaa 40-80km yhdellä latauksella, nopeudet on normaaleja mopojen nopeuksia ja hyötysuhde energiantuotannosta liikkeeksi on ties kuinka moninkertainen tuolla tekniikalla saavutettavissa olevaan verrattuna. Ja hinnat ei ole edes kaksinkertaisia polttomoottikäyttöisiin verrattuna.

 12. ”^^ jesari: stadissa (helsinki :P) on ainakin keskustassa nopeudet 30 ja 40 eli ei kauheesti tarvii nopeempaa kulkee jos keskustassa asuu ja tuo 11 km saattaa hyvinkin riittää kun suurin osa ajasta seistään valoissa”

  Joo onhan ne rajoitukset alhaiset, mutta ei niitä kukaan täällä Helsingissä noudata. Jos joku erehtyy köröttelemään niin hiljaa saa kyllä melkoisen vihaisia katseita ja renkaan vinkunaa osakseen kun ohi vihdoinkin pääsee. Ruuhka-ajat ovat toki sitten asia erikseen…

 13. Nonni. Just tollaset autoilijat Helsingissä ärsyttää. Kun ne aluksi tekee hirveän duunin vaihtelemalla kaistoja, että pääsee yhden vähän hitaammin ajavan ohi, ja sitten tuntee ittensä vielä niin tärkeeksi, että vinguttaa renkaita ja luovat vihaisia katseita. Vaadin, että näille agressiivisille suhareille määrätään keskustassa ainoaksi sallituksi kulkuneuvoksi ilmamopo. Jonka joutuvat itse rakentamaan.

 14. @masse

  Jos luetaan se uutinen kunnolla?

  Huippunopeudeksi ilmoitetaan 39km/h

 15. 18 mph on suomeksi 18 mailia tunnissa, eli 29 km/h. Mistä tuo 39 km/h on peräisin?

 16. Tuollaiset rakentelijat pistetään hiljaiseksi jossakin vaiheessa, tuollainen kehittely on aina suuri uhka öjyporukkaa kohtaan, nähtiinhän se jo kvanttimekaniikankin suhteen miten kävi.

 17. Polkupyörälläki pääse jo kovempaa… niillähän sitä ollaan jo iät ja ajat matkustettu paikasta toiseen, miksei jatkossakin ?

 18. Ylläpito: Voisiko lähitulevaisuudessa saada juttua sähkömopoista, ainakin Keewaylla on suomessa kaksi mallia myynnissä….

  Mopolla olisi mukavanpi huristella näin kesällä auton sijaan, olisi kuitenkin kiva lukea kokemuksia moisista vimpaimista.

 19. HI-TECHNOMAN:Hienoa,että laitoit tämän linkin tänne.Taas yksi pulma, ratkaistavana mulla.

Kommenttien lisääminen on estetty.