New Yorkissa vanhoista metrovaunuista tulee kalojen hotelleja

Ensimmäinen ajatus päästä eroon vanhoista metrovaunuista ei liene upottaa niitä mereen. New Yorkissä näin on kuitenkin tehty jo 666 vaunulle. New Jerseyn edustalle tiputellut vaunut muuttuvat meren pohjassa kalojen asunnoiksi kuin muoviset laivanhylyt akvaariossa. Nämä keinotekoiset riutat todellakin parantavat kalojen oloja meren pohjassa.

Pitäisiköhän Suomenlahdelle harkita samanlaista operaatiota. Voisi vaan ottaa ideaksi akvaariosta sen kuplivan sukeltajan, ja toteuttaa suurikokoisen sellaisen patsaan Helsingin edustalle meren pohjaan, niin tulisi happea lisää veteen.

Lähde: www.nytimes.com

Edellinen artikkeliKinder-munasta valmistettu sukellusvene
Seuraava artikkeliLay Z Spa deluxe on puhallettava poreallas

11 KOMMENTIT

  1. Vaikka juttu onkin vanha niin ehkä se on monille hilavitkuttimen nuoremmille lukijoille ihka uutta, Ruotsalaiset ovat tässäkin suhteessa olleet edelläkävijöitä he kun jo 60-luvulla upottivat tuhansia autoja Itämereen.

  2. Jos heität roskan mereen sanomatta mitään saat aktivistit ja kaikki kimppuusi. Mutta jos heität roskan mereen ja sanot kalat tykkää tästä niin kaikki taputtavat sinulle. 8D

  3. Discoveryltähän tuli juttua kun Kanadassa upottivat lentokoneen. Toki sieltä oli imutettu kaiken maailman nesteet pois ennen upotusta. Laivoja olivat upottaneet ennenkin ja 10 vuotta sitten upotettuun laivaan oli muuttanut jos jonkinlaista merenelävää.

  4. Niin. Ruotsalaisethan aloittivat itse asiassa jutun jo 1600-luvulla Vasa-laivallaan.

  5. nykytiede todistit ettei 666 olekkaan pahoilaisen numero. tiede lehdessä oli aukeaman juttu. en muista mikä luku se oli. joku 548

  6. ”nykytiede todistit ettei 666 olekkaan pahoilaisen numero. tiede lehdessä oli aukeaman juttu. en muista mikä luku se oli. joku 548”

    Ei se mitään ole todistanut on myös ”todistettu” että se olisi 616 ei ole tärkeää mitä todistetaan vaan mitä lukua pidetään sinä lukuna?

Kommenttien lisääminen on estetty.