kinder-kala-1.jpg

Rakentelija nimeltään Touko Marjoniemi on on nikkaroinut Kinder -yllätysmunan sisältä löytyvän muovikuoren sisälle moottorin, akun, kytkimen ja potkurin, jotka yhdessä tekevät laitteesta pienen mekaanisen vesipedon. Tässä Toukon oma kuvaus rakennelmastaan:

”Kinder -kala on tehty tyhjästä kinder-munasta jonka sisälle on pantu sähkömoottori, pieni akku, kytkin ja potkuri. Munan sisälle voi laittaa painoa mielensä mukaan jolloin kala saadaan menemään pohjassa, pinnalla tai siltä väliltä. mukava syksyllä panna pari senttisen jään alle rälläämään…”

Katso myös video laitteesta

Edellinen artikkeliKulho jossa on lusikkateline
Seuraava artikkeliNew Yorkissa vanhoista metrovaunuista tulee kalojen hotelleja

38 KOMMENTIT

 1. Ropelin keskitys varmaan aikalailla kerturallaan kun tärisyttää noin.. Luulisi että tuo vaatisi jonkin laiset evät kestääkseen kurssissa, kun tuo pyöreä kuorihan pyörii ropellin aiheuttaman momentin vuoksi.. Hieno idea jokatapauksessa.

 2. …joo se on vähän siinä ja siinä pyöriikö tuossa propeli vai kindermuna, kun tuon potkurin vedenvastus on suurempi kuin munan. Pienet siivekkeet sivuilla auttaisivat… sitten vaan suunnittelemaan merenalaisia iskuja itämerelle.

 3. Onko tuo muna sitten kuinka tiivis? Eikös mottori hajoa jos vuotaa? Tiiviydenhän voi testata ennen, mutta meneekö potkurin reiästä vettä sisään? Itselläni on yksi moottori, mutta taitaa olla hieman liian suuri.

 4. Itse äsväsin sellasesta isosta keltasesta pääsiäismunan muovisisuksesta isolla moottorilla tommosen ja menee vauhdilla.

 5. Hah, sulonen on. Muistuttaa jotenkin etäisesti kalaa, ei mitään hajua miks ..

 6. Joskus 60-luvulla isälläni oli muovinen uistin. Muistaakseni sen sisään pantiin joku tabletti, joka kehitti kaasua ja sillä tuo ”muovikala” ui itsestään. Olin niin pieni, että en muista menikö upoksissa vai pinnalla, sen muistan että ei sillä koskaan ainakaan kalaa saatu. Muistaako kukaan moista värkkiä?

 7. Mulla on ollut sukellusvene, jonka sisään laitettiin samariinia, sitten se nousi ja laski vuorotellen.

 8. Itse käytin vanhasta lennokista otettua moottoria mutta niitä saa myös elektroniikan erikoisliikkeistä kuten ylivieskan kärkkäiseltä.

 9. Mä tein ton vanhasta kauko-ohjattavasta helikopterista ainoa onkkelma on ettei singnaali kulje kovin pitkän matkan päähän mutta kuten jussivihosen uima-allas: se vuotaa vähän, ei se haittaa!

 10. ”Hah, sulonen on. Muistuttaa jotenkin etäisesti kalaa, ei mitään hajua miks ..”

  No ainakin mun mielestä toi liikkuu aikalailla samalla tavalla kun kala:D

 11. Heh! Vähänkö kuuluu hauska ääni tuosta pulputtimesta 🙂
  Tuo vessanpönttöön pyörimään, ja itse nurkan taakse nauramaan kun anoppi aikoo päästä pissille 😀
  Taitaispa olla muuten kätevä lelu kissoille.

 12. Hei voisiks kertoo mistä sais sopivan akun kun rupesi itekki tekee tollasta mut en löytänä akkua a4 patteri oli liian iso otin moottorin mini tuulettimesta.

 13. Itse sain akun tuohon vanhasta mini rc autosta. jos et akkua löydä niin käytä nappiparistoja, niistäkin saa melko kauan virtaa tuohon.

 14. Todennäköisesti, ja jos kauko-ohjauskin toimii niin voit tehdä sukellusveneestä kauko ohjattavan.

 15. tää on just tällänen yksinkertaisen loistava ja helppo tehä itse,Mainio!

 16. kekkonen, voin vain kuvitella otsikot:
  ”Kymmenentuhatta Kinder-munaa valloitti Ruotsin itärannikon…” ”Tanska taipuu suklaamunien edessä..”

 17. Itse olen tekemässä tuollaista myös. Moottorin otin kasettisoittimesta (puretusta) ja paristo ja potkuri puuttuu vielä. radio-ohjausta en pysty tekemään

 18. Olikos hauskaa emmätystehtaassa? ;D Taitaa olla koko ideablogin poppoo mennyt siihen ohjelmaan..

 19. tommonenhan on muuten helppo tehä, mutta se moottorireiän tiivistäminen on vaikeaa…

Kommenttien lisääminen on estetty.