Volvo FE on hybridi-roska-auto

Jos roskan määrä ei vähene, niin säästetään luontoa sitten roskan kuljettamisessa! Suuret roska-autot saastuttavat paljon kaupungin ilmaa sahatessaan ympäri keskustaa. Esimerkiksi Seattlessa on alettu käyttää roska-autoissa erittäin vähärikkistä dieseliä ja B20-biodieseliä. Volvo on päättänyt tarttua asiaan toisella tavalla. Yritys on antanut Ruotsissa käyttöön kaksi Volvo FE -hybridi-roska-autoa. Autoissa on 7 litran 320hp / 238kW diesel-moottori. Sitä käytetään normaaliajossa.

Tyhjäkäynnillä ja alle 20km/h nopeuksilla käytössä on lithium-ion-akut. Akut ladataan käyttäen tekniikkaa nimeltä ”regenerative braking” eli ilmeisesti jarrutuksesta saatavalla voimalla. Kuormurit tarvitsevat 20 prosenttia vähemmän polttoainetta ja tuottavat täten saman verran vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Autossa on myös erillinen akku jätteenpuristimelle, joka vähentää puristimen päästöjä 30%.

Lähde: www.greencarcongress.com

Edellinen artikkeliHiukseen kaiverrettu McMaster Universityn logo
Seuraava artikkeliPlant Wall: kasvata viherkasvisi seinällä

4 KOMMENTIT

  1. Mielestäni tässä on tärkeää myös meluttomuus. Normaalit roskisautot pitävät melkoista melua puikkelehtiessaan kerrostalojen välissä ja porttikongeissa. Muistaakseni roskisfirmat haluaisivat kerätä roskat jo aamuyöllä, jolloin ei ole ruuhkia, mutta se ei onnistu juuri tuon melun takia. Toisaalta pitää ne roska-astiatkin meteliä tyhjennettäessä.

  2. Paljonkohan massaa tulee lisää moisella akkupaketilla? Ei varmaan ihan normi kuorma-auton akku riitä.

  3. Tekstissähän sanottiin että säästetään 20% polttoainekuluissa niin eihän sillä akkujen tuomalla lisä painolla näyttäisi olevan kasvattavaa vaikutusta polttoaine talouteen, se kuitenkin näissä testituloksissa aina hiukan hämää ettei kerrota taustoja mihin sitä kulutusta verrataan. On aina mahdollista saada numerot näyttämään itselleen positiivisia lukemia kun valitaan vertailukohta huolella. Eikös ne Volvon insinöörit ole tajunneet hyödyntää roskien mukana olevia pattereita joista saatavalla lisäenergialla saisi vielä toiset 20% säästöä, ja voisihan tuohon vielä yhdistää häkäpöntön joka polttaisi kaiken poltettavan materiaaln jolloin auto jo kulkisi pelkästään kerättävien roskien energialla ja se myös vähentäisi oleellisesti kaatopaikalle joutuvan jätteen volyymiä. Saavat vielä Volvon insinöörit palata suunnittelupöydän äärelle.

  4. Huomasiko kukaan että tuossa roska-auton maalauksessa esiintyy Ruotsalaisten kestosuosikki hirvi joka taitaa olla Ruotsalaisten kansallis eläin. Itse olisin maalannut tuon hirven kuvan auton keulaan ja kohdalle osuttaessa se olisi saanut oikeaa väriä päällensä.

Comments are closed.