Hiukseen kaiverrettu McMaster Universityn logo

Kovasti pienenä ihmettelin kun Guinnesin ennätysten kirjasta, että joku on halkonut hiuksen useaan osaan. Tästä uutisesta riittänee sitten minulle ihmetystä vielä pitkäksi aikaan. Nimittäin Onatarion McMaster Universityn tohtori Ray LaPierren johtama ryhmä käytti focus ion beam microscope (FIB) -laitetta kaivertaakseen gallium-ioni-säteellä ihmisen hiukseen kyseisen yliopiston logon.

Laitteen varsinainen tarkoitus on valmistaa nano-koon laitteita. Luultavasti pitkät päivät tutkimusolosuhteissa aiheuttavat tiettyä aiheesta eksyyntymistä. Kuten on myös täällä Hilavitkutin-sivustolla useaan otteeseen todettu, havaittu ja kommentoitukin.

Lähteet: gadgets.boingboing.net, www.eng.mcmaster.ca

Edellinen artikkeliTurnOn Multi-Functional Spinning Wall – Monikäyttöinen kääntyvä seinä
Seuraava artikkeliVolvo FE on hybridi-roska-auto