30 tuntia hiihtämistä kaasunaamarit kasvoilla

Mahtanut olla hikiset ja kylmät oltavat näillä Neuvostoliittolaisilla hiihtomarssijoilla. Laskuvarjojääkärit hyppäsivät lentokoneesta, sukset tiputettiin perästä ja marssi kaasunaamarit kasvoilla alkoi. Sitä jatkui 30 tuntia ja 320 kilometriä, kunnes revohka saapui Moskovaan. Tämä tapahtui vuonna 1936.

Lähde: blog.modernmechanix.com

Edellinen artikkeliHeineken-pullo-muuri
Seuraava artikkeliMainos! 500 dollarin ilmainen pokeriturnaus keskiviikkona kello 20:00

11 KOMMENTIT

 1. Hatun noston paikka… Omaa armeijaa aikaa muistellessa, rupesi jo parituntinen taisteluharjoitus naamarit päässä kypsyttämään, tommonen marssi viikko-ohjelmassa olis saattanu näkyä varuskuntasairaalaan ilmoittautuneiden listassa pienenä piikkinä.

 2. Onneksi niitä varusteita ei sitten näemmä ollu enempää jakaa silloiselle neukkuarmeijalle. Tietääkseni suomalaisilla oli etu erämaasodissa talvisaikaan juuri suksien ansiosta. Päästiin paikasta toiseen nopeasti ja voitiin käydä ”Hajoita ja hallitse” -tyyppistä salamasotaa.

 3. Jaa, mistähän minä luin, että alkuun neukkulaskuvarjojoukoilta puuttui eräs tärkeä varuste, nimittäin laskuvarjo… Matalalta hitaasti lentävästä lentokoneesta katsottiin sopivan pehmeän näköinen paikka, lumikinos tms, ja sinne sitten…

 4. ”Jaa, mistähän minä luin, että alkuun neukkulaskuvarjojoukoilta puuttui eräs tärkeä varuste, nimittäin laskuvarjo…”

  kuulostaa varsin venäläiseltä toiminnalta, ottaen huomioon että miehistöä on riittämiin yli varusteiden, joten noinkin voi tehdä.

 5. Joo.. Hypätkäähän pojat ensin lentokoneesta lumikinokseen ja hiihtäkää sitten 300 km nasset päässä.

 6. @Kekkonen.
  Tääl on edelleenkin vain yksi Kekkonen, kuten jo kerroin voit olla vaikka Koivisto jos et muuta keksi.
  Ei aiheuteta väärinkäsityksiä, Kiitos.

  Pitäs noi nikit saada rekisteröityä.

 7. Haloo vuonna -36 eihän tuon aikaisia kaasunaamareita voi edes verrata tämän päivän varusteisiin, eiköhän kaasunaamari mallia -36 käyttö ollut suurinta täyteen ahdetuissa parakeissa joissa naamarilla tehokkaasti vältettiin petikaverin hajuhaitat kaalisoppa päivällisen jälkeen. Eikä tuo 320 kilometriä tunnu missään tyypeillä jotka ovat tottuneet ruumiilliseen työhön melkein heti kävelemään opittuaan, tuolloin miehet olivat titaania ja sukset puuta. Tänä päivänä asia on ihan toisin kun poikasikiöt altistuvat jo emän kohdussa kaikenmaailman lataatti ylijäämille ja lopputulos on sitten vähän sitä sun tätä.

  http://www.youtube.com/watch?v=uVg58LwfpNQ

  Mistä tälläisellekkin kaverille löytyy asialliset monot ja siteet ?

 8. Jos sotilaat olisi oikeasti hiihtäneet 320km 30 tunnissa metsäsuksilla ilman naamareitakin, niin ne olis voinut laittaa suoraan olympiajoukkueeseen. Epäilen pientä liioittelua.

Kommenttien lisääminen on estetty.