Uudet 3d-kuvat näyttävät Mars-planeetan massiivisen vuoriston

Uudet 3d-kuvat näyttävät Mars-planeetan massiivisen vuoriston

ESAn Mars Express kuvasi stereokuvana nämä meistä 69 miljoonan kilometrin päässa sijaitsevat Marsin Hebes Chasma -vuorimuodostelmat sekä -kanjonit, joiden korkeuserot pyörivät kahdeksan kilometrin tienoilla. Vertailun vuoksi Mount Everestin huippu on hieman alle yhdeksän kilometriä meren pinnasta. Kuvat saatavat paljastaa, että planeetalla on aikoinaan ollut vettä.

Lähde: www.dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliIdeablogin paras idea jälleen palkittu!
Seuraava artikkeliBill Gates: Windows 7 saapuu ensi vuonna

13 KOMMENTIT

 1. Odotan aikaa jolloin elämän edellytykset olisivat monipuollisemmat. Aina vaan jankataan vedestä ja hiilestä.

 2. Google Marsia odotellessa.

  Tuntematon, ongelmahan on siinä, että meille on aina opetettu ja varmaan tullaan vielä pitkään opettamaankin että elämää voi syntyä vain ja ainoastaan noista raaka-ainesita. Kun eihän me (immeiset) olla koskaan vielä tavanneet esimerkiksi piistä ja typestä koostuvia organismeja => ei niitä siis voi olla olemassa 😛

 3. Sitten on vielä sekin, että usealle ihmiselle on fiksautunut päähän ajatus, että elämän täytyy olla ”alkuainefyysistä”. Itse uskon, että elämää voi aivan hyvin olla olemassa myös ilman meidän fysiikkaa. Eiväthän ihmiset edes osaa selittää, mitä on ”pimeä aine”, niin miksei sitten voisi olla muitakin olomuotoja, jotka elävät, mutta joista meillä ei ole aavistustakaan. Tai kenties jollain gammapurkauksella on tietoisuus. Ei voi tietää.

 4. Voihan olla niinkin, että mars on joskus ollut samanlainen planneeta kuin maa, mutta on tuhoutunut päästöjen takia. Kaukaa haettua, mutta mahdollista. Ihminenhän ei pysty ainakaan vielä etsimään todisteita kunnolla siitä, että näin olisi JOSKUS ollut. Arska kiittää.

 5. tai ei elämää vaan jotain muuda, eikä tietoisuutta vaan muuta, sellaistakin on paljon taikka enemmän tai vähemmän, tai edes sitään.
  jotain mikä ei ole käsitekyvyn sisä taikka ulkopuolella.

 6. Evoluutio on Marsissa kehittynyt niin pitkälle, että eloton materiaali on lopulta voittanut selviytymistaistelun. Eli toisinsanottuna kivet ja vuoristot ovat syntyneet sammakoista.

 7. Noni. Tää on just tätä kun yrittää pitkään miettiä, että mikä on oikea tapa sanoa joku juttu, niin sitten menee kuitenkin pieleen. Sellasta tää elämä on täällä blokaajan kellarissa. Mietitään ja kirjotellaan. Ja sitten taas kirjotellaan.

 8. Hyviä kommentteja ja onhan se niin että ihminen on rajallisten aistien ja käsityskykyjensä vanki…

Kommenttien lisääminen on estetty.