bill_gates_windows_7.jpg

Mikäli epäröit PC-tietokoneesi käyttöjärjestelmän päivittämistä Windows Vistaan, niin kannattaa kenties vieläkin jäädä odottelemaan. Viime viikolla sijoittajille pitämässään puheessa Bill Gates nimittäin möläytti, että Windowsin seuraava versio, nimeltään 7 olisi tulossa jo ensi vuonna. Nähtäväksi jää, pitääkö Microsoftin virallinen julkaisuajankohta vuodelle 2010 paikkansa, vai ollaanko aikataulua Billin puheiden mukaan kiristämässä. Joka tapauksessa Microsoft on luvannut myös XP käyttäjille tukea vähintään vuodeksi Windows 7 julkaisun jälkeen, joten uutuusarvoltaan kyseenalaiseen Vistaan siirtyminen ei siinäkään mielessä ole mitenkään välttämätöntä.

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliUudet 3d-kuvat näyttävät Mars-planeetan massiivisen vuoriston
Seuraava artikkeliTeddykarhujen pääkalloja

15 KOMMENTIT

 1. O__________________O

  johan tuo vista onkin aika pitkään ollut käytössä niin aikakin jo pukata uus käyttis…. ja mitenöhän käy yhteensopivuuden eri versioiden välillä kun ei nyttenkään ole xp/vista yhteensopivuus oikein toiminut.

 2. tärkeä tieto, hienoa että hilavitkutin julkaisi tämän!!
  ikävää että tuki xplle loppuu muutaman vuoden sisällä sitten ehkä…
  itsekin käyttäjä olen…

 3. Bill boy tarkoitti kylläkin että Win 7 tulee Beta-testaukseen, mikä on vielä kaukana julkistamisesta. Tämäkin vain erittäin rajatulle testaajaryhmälle.

  Veikkaisin, että todellinen julkaisuajankohta on aikaisintaan 2011-2012 välisenä aikana.

 4. Voi herranjestas.. Mihin niillä on kiire? Uutta putkeen parin vuoden välein. Ei tällainen edistä ainakaan ympäristöasioita ensinkään kun kaikki firmojen koneet pitää vaihtaa taas uusiin, että jaksavat pyörittää lihonnuttu käyttistä.

  (Eikös tässä vasta pari päivää sitten ollut uutinen että Gates siirtyi kehittämään linuxia, lopetettuaan wintoosan pomona, niin mitä se sitten tuolla tapahtumassa hyppii ms:ää promoamassa..)

 5. Kuten hulikko jo kirjoitti, koko maailma ymmärsi Gatesin väärin. Ensi vuonna siis tulee mahdollisesti beta versio, ja MS:n tuntien aikaa kuluu tarkoitettua kauemmin joten veikkaisin ajankohdaksi aikaisintaan 2010 loppua, todennäköisemmin 2011.

 6. Ja eikö ne jossain jo luvannu XP:lle päivitykset 2012 asti ainakin. Pidän XP:n niin kauan kuin mahdollista.

 7. Mitä mä ymmärsin, niin tuohon ei tule muuta kuin ne ominaisuudet, mitkä Vistasta jätettiin poijjes tiukan aikataulun vuoksi. Plus tietty jotain uutta silmäkarkkia.

  Vasta Win 7 jälkeen on tarkoitus julkaista (kehitetään jo) uusi käyttis, jonka suunnittelu on aloitettu aivan puhtaalta pöydältä. Käyttöliittymä olisi tällöin aivan uusi (ei tunnetua start-alapalkkia jne. varmaan johonkin Windows Surface päin mennään)

 8. Eikös tämä ole jo vanha tieto? Kuulostaa kyllä melko typerältä tehdä heti uusi käyttis. :S

 9. ”(Eikös tässä vasta pari päivää sitten ollut uutinen että Gates siirtyi kehittämään linuxia, lopetettuaan wintoosan pomona, niin mitä se sitten tuolla tapahtumassa hyppii ms:ää promoamassa..)”

  idiootti. Se oli aprillipila 😀

 10. Tää on niin tätä. Itse olen harkinnut Vista-kannettavan hankkimista jo jonkin aikaa enkä oikein viitsisi odotellla kovin paljon pidemmälle. Ärsyttävää kuinka kaupan hyllyillä olevat uunituoreet (joskus liiankin tuoreet) tuotteet saadaan tuntumaan jo etukäteen vanhoilta. Joskus tuntuu siltä, että tuotteiden valmistajat yrittävät vakuuttaa kuluttajille, että kannattaa odottaa ja odottaa ja odott… – valmistajan kannalta järkevää ???

  Vistahan on vasta pikku hiljaa vakautumassa ja kypsymässä joten uuden Windowsin odottelu tuntuu kyllä aika kummalliselta. Toivottavasti Windows 7:ään ei tulisi mitään kovin dramaattisia uudistuksia.

  Toisaalta – jos koneessa on Windowsin lisäksi (virtuaalikoneessa tai omalle levyosiolleen asennettuna) esim. Ubuntu, niin ainakin se on aina tuore ja uusin mahdollinen.

 11. ai mihinkö kiire bill tippu forbesin listoilla muistaakseni kolmanneksi ensimmäiseltä sijalta jossa oli 13 vuotta niin tekee ehkä takaisin mieli

 12. Makkonen, ihanko totta 😐
  Tai sitten kirjoitin sen suluissa siksi että sitä ei ollut tarkoitettukaan tosissaan otettavaksi, ja tiesin asian varsin hyvin.

 13. Tuskinpa se Windows siitä ainakaan paisumaan päin on.Eikös ne juuri sielä micro$oftilla julkaissu, että windows Xp olisi saat mahtumaan 25 megatavuun(?) ja että windows vista vie jo heidän mielestään liikaa resursseja tietokoneelta.

 14. seiskan kernelinhän pitäis olla tuon 25 megan luokkaa vaiko? ja ilmeisesti ainekin vistaa huomattavasti kevyempi.

 15. ”(Eikös tässä vasta pari päivää sitten ollut uutinen että Gates siirtyi kehittämään linuxia, lopetettuaan wintoosan pomona)”

  No mutta sehän lopetti jo vuonna 2006 pomona olemisen ;P

Kommenttien lisääminen on estetty.