Kännykkä täytti 35 vuotta

Huhtikuun kolmas vuonna 1973 Motorolan tuotekehittelijä Martin Cooper sai valmiiksi ensimmäisen toimivan kännykän. Samainen mies poseeraa kuvassa juurikin tämän ensimmäisen kengän kanssa. Ensimmäinen puhelu suoritettiin Nykin jalkakäytävältä Joel Engelille, joka oli kehittämässä samaa laitetta Bell Labsin kilpailijaleirissä. Inspiraation laitteeseen Cooper sai Star Trekin kommunikaattorista. Ensimmäinen kännykkä painoi 2,3kg ja akussa oli puheaikaa 35 minuuttia. Tämän jälkeen tarvittiin 10 tunnin latinki.

Lähde: www.wired.com

Edellinen artikkeliFraunhofer-instituutin Kolibri Cordless sensor nappaa helposti 3d-kuvia
Seuraava artikkeliPenisland.net ja muita huonosti valittuja palveludomaineja

5 KOMMENTIT

  1. Ensimmäinen matkapuhelinhan tuo ei ole, sillä esim. autoihin asennettavia puhelimia oli käytössä jo aiemmin. Ensimmäinen kädessä pidettävä matkapuhelin tuo sen sijaan taitaa olla, vaikka ”kännykkä”-sanan käyttö tuosta järkäleestä kuulostaakin vähän samalta kuin sanoisi jotain 80-luvun alun raahattavaa tietokonetta ”läppäriksi”.

  2. ne alkuaikojen autopuhelimet tais olla lähempänä radiopuhelinta. niitähän on ollut muistaakseni 20-30 luvulta lähtien.

  3. Joo eihän toi oikeesti mikään ensimmäinen kännykkä/matkapuhelin ole. kyllä sen on kehittänyt ihan joku muu kuin motorola… rupee pikkusen jo kyllästyttää toi jenkkien hehkuttelu joka asiasta et he ois kaiken ekana keksiny, prkl! ja pienellä haulla netistä loytyy vuodelta 2003 lehtiartikkeli jossa motorola, yllätys yllätys jälleen kerran väittää että heidän ja samalla maailman ensimmäinen kännykkä täyttää 20 vuotta, et aika nopeesti menee jenkkiläs vuodet jos normaali 5 vuodessa heillä meneekin 15 vuotta! mutta joo, ei sitä matkapuhelinta nokiakaan ekana tehny, ericsson tais eka olla.

Kommenttien lisääminen on estetty.