Killer Bee on uusi UAV-malli

Ovat ilmeisesti kovasti nykyään suosittuja nämä UAV-lentokoneet (unmanned aerial vehicle eli miehittämätön lentoalus). Ilmeisesti myös sotiminen on suosittua vielä muutamia vuosia, sillä tämä uusi Killer Bee on tilauksessa vuodelle 2011 korvaamaan nykyisen ScanEagle-mallin. Killer Bee on 160 kilometrin kantamalla varustettu UAV, jonka painolastiksi saadaan entistä enemmän asearsenaalia. Infrapunasensoreita ja suoraa videokuvaa käytetään kohteiden seuraamiseen päivin ja öin. Laserit mahdollistavat ohjuksien tarkat ja tappavat kohdistukset. Hienoja uutisia, nyt kun Suomikin on ottanut ensi askeleet NATOon!

Lähde: inventorspot.com

Edellinen artikkeliMaailman suurin hampurilainen löytyy Pattayalta
Seuraava artikkeliThe Accurate -kello muistuttaa kuolemasta

1 KOMMENTTI

 1. Itse jäin tässä pidempäänkin mietimään oliko tuo viimeinen lause sarkasmia.

 2. ^^ Täällä on sitten vain yksi Kekkonen, voit olla vaikka Koivisto, jos et muuta keksi.

 3. Alkaa pikku hiljaa V*********n nämä tälläiset tappokoneiden esittelyt täällä hilavitkuttimessa, onkohan koko saitti muuttumassa joksikin tappovehkeiden esittely paikaksi. Menkääpä siellä toimituksessa viikon turistimatkalle johonkin sotaa käyvään maahan ja poiketkaapa sairaalassa katsomassa kuinka hoidetaan lapsia puuttellisin välinein näiden saatua osumaa kranaatin sirpaleesta. Siinä kun katselee miten lapseen työnnetään aikuiselle tarkoitettua hengitysputkea kainalon kautta keuhkoon ilman mitään puudutuksia tajuaa miten on tyhmää puhua näiden tappovehkeiden puolesta.
  Itselläni ainakin on näkemys että teknologian kehitys toisi hyvinvointia kaikille maailman ihmisille eikä niin että teknologia valjastetaan tuottamaan sietämätöntä kärsimystä ihmiskunnalle.
  Ettette sitten ole niitä tyyppejä jotka lahtaavat pikselisotureita näytöllä ja näin turrutatte aistinne kanssa ihmisten kärsimyksiltä, onhan ne sotilaatkin joittenkin äitien ja isien lapsia. Noissa sotapeleissa kun asiat esitetään kliinisti ettei näytetä mitä harhalaukaus saa aikaan sairaalan keskos osastolla.

 4. Ei ne kuolleet, haavoittuneet ja siviiliuhrit sillä vähene, että täällä toisella puolella maapalloa pistetään sormet korviin, suljetaan silmät ja ruvetaan laulamaan sakusammakkoa näistä uusista sotakoneista puhuttaessa. Parempi se pommi on laaserohjauksella mäjäyttää maaliinsa kuin toisen maailmansodan tyyliin mattopommittaa koko kaupunki epäillyn asetehtaan vuoksi.

  Luulisi, että hipitkin haluavat tietää millaisilla aseilla sotia käydään. Onpahan sitten jotain mitä vastaan protestoida.

 5. Kirjoittamassani artikkelissa ei missään nimessä ”puhuta näiden tappovehkeiden puolesta”. Minusta tällainen teknologia on erittäin huolestuttavaa. En missään nimessä kannatta asevarustelua tai sotimista. Mielestäni on kuitenkin hyvä saada ihmisten tietoon, että suuri on USAnkin bruttokansantuotteesta menee ihmisten tappamiseen suunniteltuihin koneisiin.

 6. Ei niistä sotakoneista kirjoittamatta jättäminen poista sitä tosiasiaa että niitä kuitenkin rakennetaan. Mutta voihan se tietty RedBaronin oloa helpottaa että laittaa silmät kiinni ja sormet korviin kuten nimimerkki E sanoi.

 7. Hum, käyttäjänimi Red Baron kuulostaa hämärän tutulta. Eikös hän ollut jonkinsorttinen lentäjä-ässä Suuren Sodan ajalta, lenteli miehitetyllä tappokoneella ja ammuskeli muita lentäjiä alas…

  Mutta on myös muistettava, että hyvin paljon tuosta militääriteknologiasta päätyy lopulta koteihin, muunakin kuin täsmäpommeina. Sodan tarpeisiin se ARPANET:kin suunniteltiin, mutta niin sitä vaan nykyään lataillaan pornoa ja naureskellaan hampurilaiskissoille.

 8. Ilman puolustajia ja puolustusvälineitä Suomikin olisi nyt toisen näköinen. Vieraat vallat tuppaavat hakeutumaan voimalla paikkoihin, mistä on itselle saatavilla etua. Valitettavasti maailma ei ole mikään lintukoto, vaikka sitä kaikki kovasti toivoisivatkin. Ja tuolla Patrian UAV:lla ei ammuta.

  Kyllä sekin aika vielä tulee, että siviili-UAV:eita lentelee ympäriinsä toimittelemassa ihmisten puolesta asioita. Tuolta löytyy siviili-UAV-roadmap:

  http://www.barnardmicrosystems.com/L4E_uav_road_map.htm#European