The Accurate -kello muistuttaa kuolemasta

Kelloteollisuus lienee ollut jo pidemmän aikaa pienenevä ala. The Jones Watches -kellofirman Crispin Jones on hyvin tietoinen tästä asiasta ja pyrkii luomaan uusia näkymiä kellokaupusteluun. The Accurate -kello on hyvä esimerkki uudenlaisesta designista. Viisarit sanovat ”remember” ja ”you will die” eli että ”muista kuolevasi”. Kellotaulu on peili, joten muistutus on hyvin henkilökohtainen! Hintaa on 145 dollaria.

Lähde: www.watchismo.com

Edellinen artikkeliKiller Bee on uusi UAV-malli
Seuraava artikkeliKauko-ohjattava puutarhaletku

1 KOMMENTTI

 1. Näitä varmaan myydään kohtuullisissa määrin, pääasiassa anopeille annettaviksi lahjoiksi..

 2. Mutta anopille tulee sittenkin malli, jossa lukee ”Remember Die soon”.
  Eli muista kuolla pian!

  🙂

 3. Tarkoitus varmaan hyvä, tyyliin kelloa vilkaistuaan tulisikin tehtyä vielä jotain mukavaa ”koska huomenna saattaa olla liian myöhäistä”.

  Toisaalta jokseenkin masentava.

 4. Itseasiassa mekaaninen kelloteollisuus kasvaa huomattavaa vauhtia. Sveitsilaisilla tehtailla on kapasiteetti rajoitteena tyontekijat, tilauksia on kirjat vaarallaan.

 5. Michael Jackson ei varmastikaan tykkäisi tästä.

  Eräässä tv-ohjelmassa, jossa haastateltiin Jackson:ia (ja käytiin erilaisissa liikkeissä ostelemassa ihania tavaroita), toimittaja kysyi jotakin kuolemasta, jolloin Jackson vastasi: ”E..en minä halua kuolla…”

 6. Kello valmistajana laittaisin tuohon mukaan vielä toiminnon jossa käyttäjä voi nauhoittaa kaikista tekemisistään sen tärkeimmän, ja kellossa olevan sykemittarin ohjaamana kello alkaa kovaan äänen toistamaan tätä tärkeintä saavutustaan kun huomaa kantajansa sydämmen lyöntien loppuneen. Monenko ihmisen mielessä tänä elämänsä viimeisenä päivänä se tärkein asian onkaan muuttunut kokonaan toiseksi.

 7. Joku heppu vilkaisee kelloaan, alkaa pohtimaan elämän tarkoitusta ja suunnittelemaan jotain Uutta… Ja kävelee rekan alle.

 8. Suomennus taitaa mennä enemmän tähän tyyliin: ”Muista, tulet kuolemaan”

 9. Ensi ajatus oli, että ei voisi masentavampaa ollakkaan, mutta tähänhän sisältyy uskomaton nerous. Pari vuotta kun tuollaista päivittäin katselisi niin varmasti alitajuisesti oppisi tajuamaan paremmin hetkien merkityksen.