Smartlet on kenties jo lähitulevaisuuden autonlatauspiste

Hybridiautot näyttävät tulevan sitä nopeammin, mitä korkeammalle bensan hinta kipuaa. Seuraavassa aallossa lienevät mukana myös sähköautot. Smartlet on esitelty terminä itsenäiselle autonlatauspisteelle. Coulomb Technologies esittelee heinäkuussa San Josessa Kaliforniassa ensimmäisen tällaisen parkkimittarin kokoisen laitteen. Bensat täytynee hybrideihin kuitenkin hakea huoltikselta.

Lähde: www.treehugger.com

Edellinen artikkeliRikkaruohot kuriin liekinheittimellä vuonna 1935
Seuraava artikkeliPolaroidilta kamera lapsille

1 KOMMENTTI

 1. Peritaatteessa ihan hyödyllinen ”keksinsintö” tulevaisuutta ajatellen, mutta itse toivoisin kuiten johdotonta ratkaisua tuon lataamiseksi, koska se on kuitenkin mahdollista. Periaatteessa tuota autoa voisi vaikka ladata langattomasti magneettikentän avulla.

 2. Hyi hitto… autoissa olevien akustojen lataaminen langattomasti vaatisi aika vinkeän magneettikentän, että homma toimisi käytännössä. Ehkä sitten jonain päivänä kun hyötysuhde paranee huomattavasti nykyisestä 🙂

 3. Rakentakaa autotehtaita ja peittäkää maa moottoriteillä. Näin ei tosiaan annettu meille ohjeistukseksi, toivottavasti tämä auto-juttu menee pian pois muodista ja alamme käyttämään omaa kehoamme siirtyessämme paikasta A paikkaan B. Tämä bensiininhöyryinen vitsaus taitaa olla juuri yksi niistä seitsemästä vitsauksesta joita ihmiskunta taipaleellaan kohtaa, tätä aikakautta voisikin verrata ranskassa vallinneeseen aurinkokuninkaan kauteen jolloin miehetkin pukeutuivat peruukkiin ja tätä aikaa kesti hiukan yli 100-vuotta.

 4. Homma voisi jopa toimiakin jos noita olisi sijoiteltu yhtä tiuhaan kuin parkkimittareita. Hoituisi parkkimaksu ja latausmaksu samaan syssyyn. Kätevää.

  Sähköauto taitaa joka tapauksessa olla se todennäköisin loppuratkaisu. Vetyautojenkin kanssa on viime kädessä liikaa teknisiä ongelmia. Kunhan akkujen energiatiheys tästä vaan vielä vähän paranee niin…

 5. Entäs jos RedBaron asuisi 18kilometrin päässä lähimmästä taajamasta/kaupasta? Oman kehon voimalla siirtyminen, varsinkin jos pitää kuljettaa ostoksia tms kotiin viikon tarpeiksi kerrallaan, ei ole kovin houkutteleva vaihtoehto.

 6. Turha näille uskovaisille mitään on selittää. Maailman pitäisi pyöriä hevoskärryjen ja tuulimyllyjen voimalla.

  Anyway akkujen kesto on jo kohdallaan. Teslamoottorikin on sarjatuotannossa ja toimintasäde 350km. Voin kuvitella, että 5 sekunnissa 0-100 kiihdyttävä auto ei ole edes taloudellisin sen sähkön kulutuksen kannalta – Massa toisaalta on pienempi kuin ”perheautolla”

  Ahdistelkaa kansanedustajianne sähköautojen puolesta. Ne ovat teknisesti mahdollisia nyt, ja jos ketään kiinnostaisi oikeasti liikenteen päästöjen vähentämisen kautta ilmastonmuutokseen vaikuttaminen, niin sähköautot muutettaisiin verovapaiksi.

 7. …Ja sen verran vielä, että teslamotors mainostaa autonsa liikkuvan 100km 0.02usd:llä. Auto on myöskin lähes huoltovapaa, koska liikkuvia osia ei moottorista montaa löydy. Ensimmäinen huolto olisi 100000km kohdalla tehtävä jarrulevyjen vaihto.

 8. Auto voi jarruttaa moottorin avulla, mutta siinä on myös mekaaniset jarrut varalta.

 9. Norjassa on lupaava sähköautohanke käsittääkseni jo sarjatuotannossa. Think. Se on alusta loppuun suunniteltu sähköautoksi. Auton pinta on komposiittia, joten se ei ruostu Suomen oloissakaan. Kiihtyvyys on gti-luokkaa ja tehokkaammalla akkusetillä luvattiin jopa 450 kilometrin ajomatka. Talvella kyllä vähemmän. Autoa voisi ladata paikallisella aurinko/tuulivoimalalla.

  Hybridit ovat kusetusta ja tapa nyhtää öljymiljardeja viimeiseen asti. ”Viimeiseen asti” voi tarkoittaa jopa nälänhätää ja suuria sotia. Väittävät että tököttiä löytyy vielä pitkän aikaa, mutta analyytikot sanovat että suuret esiintymät on jo löydetty ja niitä horitaan loppuun. Autoon pieni bensamoottori sopisi korkeintaan hätävaraksi sähkön tuottoon.

  Jos meidän sätkynukke-poliitikkoja kiinnostaisi (tai olisi edes todellista valtaa), he panostaisivat uusiutuvan energian kehittämiseen ja sähköautoihin. Salaliitto sanon minä. Helvetti odottaa tuollaisia.

 10. Norjan ’lupaavat’ sähköautot on tarkoitettu ökyrikkaille. Tuhansien eurojen kuukausimaksut akkujen huollosta ja vuokrasta, sekä itse auto maksaa 40-50tuhatta.

 11. Nyt pitäisi Uudenkaupungin autotehtaan kehittää oma sähköautomalli, joka olisi sopivan kokoinen, siis lähinnä pienimpien henkilöautojen kokoluokkaa. Ostaisin heti sellaisen kakkosautoksi sekä toisen firmallemme, jolla henkilökunta voisi hoitaa juoksevat asiat oman auton sijaan.Hinta pitäisi saada jäämään max 15-20.000 €
  Sähköautojen tulisi olla verovapaita autoverosta. Se olisi järkevää politiikkaa.

 12. ”lupaava tosiaan” jauhoi ainakin minun tietojeni mukaan täyttä skeidaa. Ikävä kyllä, minullakaan ei ole tarkkoja hintoja, jotka kyllä katsoin heidän sivultaan jokin aika sitten. Joka tapauksessa hinta, minun valitsemilla lisävarusteilla, olisi ollut noin 27-30 000 euroa. Kuukausimaksut jotka kattavat kaiken akkuihin liittyvän olivat noin 400 euroa kuussa (mielestäni kallista).

  Eli. Jos he eivät ole jostain syystä korottaneet mielettömästi hintoja, jota epäilen, nimim. ”lupaava tosiaan” puhui omiaan ja on mahdollinen öljy-yhtiön agentti. Itseasiassa epäilen että hän on löytänyt lähes kymmenen vuotta vanhan uutisen kyseisestä autosta, jossa hinnaksi ilmoitetaan ”yli 100 000 markkaa” :). Akuista ei kyllä saa edes paskalla matematiikalla ”tuhansia euroja” , sillä kymmenisen vuotta sitten se oli 800 markkaa kuussa. Huoltoineen. Se vanha juttu löytyy tuolta kun plärää vähän alas http://yle.fi/ympuut/000123.htm .

  No joka tapauksessa, hinta saisi olla alhaisempi ja Suomessa pitäisi olla oma sähköautoteollisuus. Johan ne rakentaa suurta akkutehdasta muistaaksei Kajaaniin.