enigma_kpyptaus_paperinen.jpg

Natsien toisen maailmansodan aikana käyttämä Enigma-salauslaite on ehdottomasti yksi Natsi-saksan parhaiten tunnetuista hilavitkuttimista. Mikäli salausteknologia kiinnostaa, niin nyt voit tulostaa itsellesi oman paperisen Enigma-laitteen salaisten viestien kryptaamiseksi. Tulostettava Enigma-laite löytyy ladattavaksi osoitteesta mckoss.com

Edellinen artikkeliMetallipurkki -sähkökitara
Seuraava artikkeliBrickArms tuo kommandot, ninjat ja kunnon pyssyt Lego-sarjoihin

1 KOMMENTTI

  1. Ovatpas ne saksalaiset olleet tyhmiä kun eivät tätä olleet itse keksineet, hätätilanteessa kun tuollaisen paperisen enigman polttaa huomattavasti helpommin kuin metallista tehdyn jonka sulamispiste lienee lähemmäs tuhatta astetta. Mutta ymmärtäähän sen kun miettii mistä natsit saivat fibransa kuten juutalaisten ja lapin kylien polttamisesta.

  2. Onhan se ihan hyvä, että enigma kehitettiin; onhan se sentään nykyisten tietokoneiden esi-isä. Muuten tämänkään viestin lähettäminen ei olisi mahdollista.

    Totta se on, sota vie kehitystä aina miljoona kertaa nopeammin eteenpäin.