Saksalainen rekkakuski lämmitti kännykällä korvaansa, oikeus hylkäsi poliisin antamat sakot

Walter Klein ajeli rekallaan ja tunsi korvassaan kipua, jota pahensi vielä se että ohjaamo ei ollut ehtinyt lämmetä. Onneksi kännykkä oli käden ulottuvilla ja latauksen jäljiltä lämmin. Walter nappasi kapulan ja laittoi sen korvaansa vasten lämmikkeeksi. Vierelle ilmestyi tietenkin poliisiauto, joka antoi rapsut kännykällä puhumisesta ajaessa. Hammin käräjäoikeus kuitenkin uskoi rekkakuskin selityksen ja armahti sakoilta.

Lähde: www.iol.co.za

Edellinen artikkeliYhden käden ohjain Xbox 360 pelikonsoliin
Seuraava artikkeliOVOPUR on ekologinen vedensuodatin

1 KOMMENTTI

 1. kukas uskaltaa kokeilla samaa selitystä suomessa ekana? olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan mikälainen lopputulema vastaavanlaisella oikeudenkäynnillä olisi suomessa. ilmeisesti lain mukaan puhelinta saa pitää korvalla mutta siinä ei saa olla puhelua meneillään ja poliisillahan on todistustaakka tästä.

 2. Juttuhan on paljon mielenkiintoisempi kun kaikkea ei mainita. Kuskillahan oli oikeudessa esittää tarkka puhelinlasku josta kävi ilmi ettei hän ollut puhunut tuolla hetkellä puhelimeen. Suomessahan on kännykän käsittely ajaessa kielletty?

 3. Mitä väliä puhuuko kännykkään vai lämmittääkö sillä korvat? Lopputuloshan on ihan samaa, ajaa autoa yhdellä kädellä ja toisessa on puhelin.

  En tajunnut pointtia….

 4. niin mutta eiköhän se puhuminen häiritse keskittymistä enemmän kuin korvan puhelimen pitäminen..

 5. Yhdellä kädellä pystyy ajamaan varsin hyvin. Varsinkin jos ei joudu pahemmin kiihdyttelemään.

 6. Kyllä itse pystyn ajamaan kokonaan ilman käsiäkin, mutta pikkusen on vaarallista, erityisesti keskustassa 🙂

 7. Täytyy kyl ekaa kertaa sanoa, että tää uutinen ei kyl kuulu tähän blogiin. Uutinen, mikä ei voi millään tapaa kiinnostaa gadget-sivuston lukijaa. Tätä tasoisia uutisia tarjotaan vain Kalevassa. Shame on you!

 8. No täytyy kyllä, Raiz, heti ekaa kertaa sanoa takaisin, että juttu kuuluu tähän blogiin kun se kerran tässä blogissa on. Itse en lue Kalevaa, joten en tiennyt että juttu on jo julkaistu siinä.

 9. OIKEIN!!! Pois tollasset turhat ihmisiä kiusaavat lait.
  Oikeasti epäilen, että aika harva oikeasti ajaa, kuten autokoulussa on opetettu, kahdella kädellä…varsinkin jos on automaattilaatikko. Itsellä ainakin hartiat menevät ihan jumiin sillä tyylillä. Siten jää toinen käsi ihan vapaaksi ja tiukan paikan tullen olkapäällä voi pitää kännyä jos niska liikkuu tarpeeksi.

 10. Ihmetyttää vähän, jos ei saa puhua puhelimeen kun se ON KÄDESSÄ, mutta sitä saa pitää kädessä jos huvittaa, mutta jos puhua haluaa niin pitää olla handsfree.

 11. Pyhä jysäys tätähän tässä on jo odoteltukin, uutisessa kun vain mainitaankin ”kännykkä” saadaan asiasta kuin asiasta raflaavampi ihan kuin ennenaikaan sana ”Hifi” koki inflaation kun sitä alettiin tunkemaan kaikenmaailman grammareiden kylkeen.
  Poliisien olisi pitänyt ainakin antaa sakkoja moiselle kuskille poliisien häirinnästä sekä rekkakuskin tyhmästä käyttäytymisestä, tilannehan on ihan sama kuin jos menisin pankkiin haulikon kanssa ja jälkeenpäin ihmettelisin että ihan itse ne pankkivirkailijat sitä rahaa minulle kassiin alkoivat laittamaan.
  Oikea toimintamalli rekkakuskille olisi ollut lämmittää paleltunutta korvalehteään kämmenellä taikka pysähtyä lämmittelemään, koska käskeehän tieliikennelakikin huolehtimaan kuljettajan ajokelpoisuudesta. Ja jos kuljettaja tunsi korvalehdessään kipua on se merkki siitä että korvalehti oli jo alkanut lämpenemään, jäätynyt korvalehti ei lähetä kipuaistimuksia kuin vasta alkaessaan sulamaan.
  Kaikille niille jota ovat sitämieltä että liikenteessä on turhia lakeja suosittelen menemään uudelleen autokouluun kertauskursseille. Liikennekuolemat ovat suurin yksittäinen tekijä elämänlangan ennenaikaisiin katkeamisiin aiheuttaneista tekijöistä, olemmeko me niin turtuneet päivittäin lukemistamme liikennekuolema jutuista ettemme enään kunnioita lähimmäistemme henkeä ?

 12. Puhelutiedoistahan sen näkee, onko puhunut vai ei.
  Operaattoriin yhteys ja homma sillä selvä.