oled_display_printed.jpg

Elektroniikkavalmistaja GE on esitellyt neljän vuoden tuotekehitystyön tuloksena syntyneen uuden tyyppisen OLED -näyttöjen valmistusprosessin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun OLED -näyttöjen valmistus on onnistuttu toteuttamaan painoprosessin kaltaisella metodilla, jossa näyttöjä voidaan tulostaa rullalta tarpeen mukaan.

OLED -teknologian alhaisen virrankulutuksen ja edullisen valmistusprosessin ansiosta teknologialle odotetaan valoista tulevaisuutta esimerkiksi näyttö- ja valaisinsovelluksissa. Tulevaisuudessa esimerkiksi asunnon seinä voisi olla tapetoitu OLED tapetilla, jota on mahdollista käyttää eri tyyppisten valaistuksien luomiseksi huoneeseen.

Lähde: www.grcblog.com

Edellinen artikkeliRanskalainen palvelijatar -pc-modaus
Seuraava artikkeliSormenjälkitunnistin, joka tunnistaa onko sormi vielä elävä

13 KOMMENTIT

 1. Erittäin mielenkiintoista. Jos valmistaminen on vielä halpaa, niin tässä on askel kohti energiatehokkaampaa tulevaisuutta näyttöteknologiassa. Ja tuommoinen seinä voisi olla väärinkäytettynä melko härö. 😀

 2. Erittäin mielenkiintoista. Jos valmistaminen on vielä halpaa, niin tässä on askel kohti energiatehokkaampaa tulevaisuutta näyttöteknologiassa. Ja tuommoinen seinä voisi olla väärinkäytettynä melko härö. 😀

 3. Itse ajattelin halvempia ja entistä pienempiä laitteita sekä digitaalisia lehtiä, en pahemmin tullut ajatelleeksi seinien väärinkäyttöä. Mut ok.

 4. OLED-teknologia on muuten vinkeää, mutta näytöissä käytettävät orgaaniset yhdisteet tuppaavat hajoamaan ajan kuluessa. OLED-näytöt eivät siis ole kovinkaan pitkäikäisiä. Kertakäyttökamaa.

  Ehkä tulevaisuuden taulutelkkareihin myydään sitten vaihdettavia OLED-läystäkkeitä?

 5. Kertakäyttökamaa ne tulevat kaikki olemaan tulevaisuudessa. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita ettei kierrätettäisiin.

 6. Vaikuttaa hyvältä. Jos nuo oikeasti yleistyvät, tulee modaajille hyvät ajat, kun voi tunkea näyttöjä joka paikkaan. 😀 Varsinkin jos hinta saadaan sopivaksi.

 7. Kyllähän se materiaalien kestoikä on parantunut paljon niistä ensimmäisistä kokeiluista, ja oletettavaa on että se tulee vielä paranemaan.

 8. Jos tuollaisia saadaan kuluttajamarkkinoille lähiaikoina niin luulisi että kauppa käy sitä tahtia kun tulostin ennättää pukata näyttöä pihalle.. Tuo avaa uusia mahdollisuuksia suunnilleen kaikille elektroniikan aloille, ainakin tietokoneisiin, autolaitteisiin, jääkaappeihin ja mobiililaitteisiin..

 9. Mut eikös tuotteissa yleensä oo valmistus naurettavan halpaa ja sitte kaikki lisenssimaksut ym nostaa hinnan taivaisiin…

 10. joo olishan se varmaan kivaa saada haja-asutusalueelle lehti aamulla kahvipöytään, tolla tekniikalla se onnistuis kivasti, mutta yleistyessään ei kyllä tietäis hyvää sellu tehtaille.

 11. Liitetään netti ja tollanen näyttö pöytään niin saa luettua lehden heti!

 12. Vessapaperina varmaan paras kun saa valita millä ohjelmalla pyyhkii. 8D

Kommenttien lisääminen on estetty.