sormenjalkilukija.jpg

Vaikka sormenjälkitunnistus on simppeli ja suhteellisen varma tapa tunnistaa laitteen käyttäjä, on yksinkertaisia sormenjälkilukijoita mahdollista huijata vaippa sormenjäljen vahamallilla. Onpa tapahtunut jopa niinkin onnettomasti, että autovaras on leikannut sormenjälkitunnistuksella starttaavan auton omistajan peukalon irti auton käyttöön saamiseksi.

Turvatekniikkaa valmistava Futronic on nyt tuonut markkinoille mallinimellä FS88 myytävän sormenjälkilukijan, joka lupaa tunnistaa onko luettava sormi lukuhetkellä vielä ”hengissä”. Sormen eloisuuden tunnistavaa systeemiä kutsutaan nimellä Live Finger Detection (LFD). Skannerin huijaaminen ei siis myöskään onnistu millään tekosormella. Sormenjälkilukija kytketään tietokoneeseen USB-liitännän kautta.

Sormenjälkilukijan saatavuuteen ja hintaan liittyen neuvotaan ottamaan suoraan yhteyttä valmistajaan.

Edellinen artikkeliGE on kehittänyt tulostettavan ja taipuisan OLED -näytön
Seuraava artikkeliEtch-A-Sketch digitaalikello

1 KOMMENTTI

 1. myytienmurtajien yhdessä jaksossa testailivat sormenjälkilukkoja, mukana myös tuollainen LFD-lukko. Lukko aukesi minuuteissa. Tekivät muistaakseni ohuen kalvon geelistä jossa oli lukkoon käyvä sormenjälki.. Eli sama kun nyljet lukonomistajan peukalon ja pidät nahkaa oman sormen päällä.

 2. Juu aika vähissä on mitä ”elonmerkkejä” sormenpäästä saadaan.. Lämpötila, syke, happisaturaatio tulis näin ensimmäisenä mieleen, kaikki nuo huijattavissa oma sormi+kalvo versiolla.

 3. myytin murtajathan kokeilivat kolmella tavalla jotka kaikki toimivat: lakeksin pala mihin oli sulatettu jälki geelin pala mikä oli ”valettu”
  sekä paperin pala missä oli vain sormenjäljen kuva (korjattuna). muistaakseni vaikeuksia oli kun he yrittivät harjoitella ”halvalla” tietokoneen sormenjälki tunnistimellä eli se oli vaiekampi avata 😀

 4. Tuo arton linkittämä myytinmurtajat -pätkä tietää sitä että minä en ainakaan ikinä hanki mitään sormenjäljellä toimivaa härkkeliä. Enkä varsinkaan sormenjälkiluottokorttia kuten jossain jo on..
  Siis pelkkä paperille tulostettu sormenjälki avaa lukon, jonka piti tunnistaa pulssi sekä hikoilu.. Melko pelottavaa.

 5. Joskus 5 vuotta sitten jo esiteltiin sellanen malli joka ei lue sormenjälkeä vaan ihonalaiset verisuonet sormesta. Ne kai häipyy sitten jos sormi leikataan irti tai verenkierto lakkaa.

 6. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan.

  Suomalainen Deltabit (http://www.deltabit.fi) on valmistanut pakkasenkestävää ja väärennöksen tunnistavaa sormenjälkilukulaitetta jo vuosia.

  Yksinkertaisen sähköisen mittauksen (kapasitanssi?) avulla se selvittää, onko sormi elävä. Samoin se tunnistaa feikkisormet ja oikeiden sormien pinnalle laitetut kalvot. Itse laitekaan ei tallenna varsinaista sormenjälkeä yhtään mihinkään, vaan hash-funktiolla lasketun tarkistussumman, jolloin kenenkään sormenjälkeä ei voi päätellä summan perusteella.

  Olisi ollut ihan kiva tietää, josko moinen vempele oli mukana Myytinmurtajien testeissä.

  —c—