sormenjalkilukija.jpg

Vaikka sormenjälkitunnistus on simppeli ja suhteellisen varma tapa tunnistaa laitteen käyttäjä, on yksinkertaisia sormenjälkilukijoita mahdollista huijata vaippa sormenjäljen vahamallilla. Onpa tapahtunut jopa niinkin onnettomasti, että autovaras on leikannut sormenjälkitunnistuksella starttaavan auton omistajan peukalon irti auton käyttöön saamiseksi.

Turvatekniikkaa valmistava Futronic on nyt tuonut markkinoille mallinimellä FS88 myytävän sormenjälkilukijan, joka lupaa tunnistaa onko luettava sormi lukuhetkellä vielä ”hengissä”. Sormen eloisuuden tunnistavaa systeemiä kutsutaan nimellä Live Finger Detection (LFD). Skannerin huijaaminen ei siis myöskään onnistu millään tekosormella. Sormenjälkilukija kytketään tietokoneeseen USB-liitännän kautta.

Sormenjälkilukijan saatavuuteen ja hintaan liittyen neuvotaan ottamaan suoraan yhteyttä valmistajaan.

Edellinen artikkeliGE on kehittänyt tulostettavan ja taipuisan OLED -näytön
Seuraava artikkeliEtch-A-Sketch digitaalikello