cell_be_prosessori.jpg

Sony on pitkään ja sinnikkäästi rummuttanut Playstation 3 pelikonsolinsa Cell -prosessorin ylivertaisuutta kilpaileviin pelikonsoleihin verrattuna. Vaikka käytännössä Cell-prosessorin ylivertaisuutta ei oikein ole onnistuttu osoittamaan, niin ainakin Yhdysvaltojen ilmavoimat tuntuvat uskovan väitteissä olevan perää. Ilmavoimien tutkimuslaboratorio on nimittäin tilannut käyttöönsä 300 kappaletta Sonyn Playstation 3 pelikonsolia tarkoituksena testata prosessorin käyttömahdollisuuksia omissa sovelluskohteissaan. Ilmavoimien tiedottajan mukaan ”Playstation 3 on tällä hetkellä ainoa sovellus, joka tarjoaa ohjelmaan vaadittavat prosessoriominaisuudet hyväksyttävässä hintaluokassa”

Paljon parempaa mainosta prosessorille tuskin olisi mahdollista saada – edes rahalla.

Lähde:  www.dailytech.com

Edellinen artikkeliToys4Boys messut Helsingissä tulevana viikonloppuna
Seuraava artikkeliDARPA kehittää miehittämätöntä lentokonetta, joka kykenisi viiden vuoden yhtämittaisiin lentoihin

1 KOMMENTTI

 1. Kohtalaisen tehokas risc-arkkitehtuuri $299 hintaan, mikäs siinä. Totuus on kuitenkin toinen. Pelaajien kannalta olisi ollut parempi jos Sony olisi valinnut x86 arkkitehtuurin kuten Xbox 360 ja PC. Pelien monistus olisi ollut paljon helpompaa. Nyt PS3 kärsii pelipulasta ja huonoista käännöksistä.

 2. En kyllä ymmärrä tätä PS3 prosessorin hehkutusta? Moni tietokonekäyttöön tarkoitettu prosessori on tehokkaampi ja suurinpiirtein saman hintainen ellei halvempi kuin tämä rusina ja silti näitä hamstrataan ja käytetään mihin lie tutkimuksiin.

 3. Prosessori ”teho” on jännä käsite. Se nimittäin riippuu käyttötarjoituksesta. Ongelmasta joka halutaan ratkaista. Mitä ilmeisemmin Cellissä on ominaisuuksia, jotka loistavat tietyntyyppisten ongelmien ratkaisussa.

 4. Luin jostakin Cellin kykenevän liukulukulaskentaan(?) tehokkaammin kuin muut prossut. Näin ollen sillä kyettäisiin laskemaan monimutkaisia fysikaalisiatoimia kuten pommien räjäyttelyä.

  Asiasta en mitään ymmärrä, mutta tuskinpa armeija pleikkareita ostaa vain GTA4:n takia:)

 5. ”Asiasta en mitään ymmärrä, mutta tuskinpa armeija pleikkareita ostaa vain GTA4:n takia:)”

  Ei varmaankaan, koska jos GTA4:n takia olis ostanut niin valinta olis kallistunut XBOX360:n suuntaan…

 6. ”En kyllä ymmärrä tätä PS3 prosessorin hehkutusta? Moni tietokonekäyttöön tarkoitettu prosessori on tehokkaampi ja suurinpiirtein saman hintainen ellei halvempi”
  Tiedätkö sinä edes mitään prosessoreista?