digi_tv_antenni.jpg

Nimimerkkiä Teme565 käyttävä rakentelija on valmistanut itselleen varsin pätevän oloisen, sisäkäyttöön soveltuvan digi-tv antennin nollabudjetilla.

Toimii varmasti ainakin paremmin, kuin USB-digivirittimen kanssa toimitettu miniantenni!

Edellinen artikkeliValmista itsellesi elektroninen viherkasvin kastelumuistuttaja Eurolla
Seuraava artikkeliModulaarinen Straight -kirjahylly

19 KOMMENTIT

 1. Siis huom. kyse on ainutlaatuisesta rakenteesta, joka mahdollistaa hyvän singnaalin vastaanoton. Mittasuhteet ja rakenteet on siis otettava tarkkaan huomioon, riippuen mihin käyttöön antennia rakentaa.

 2. tulipa itellekki tehtyä tämmönen antenni joskus vuosi sitte ja iha hyvä on ollu

 3. Tuossahan ei ole mitään ihmeellistä. Jokainen elektroniikka ja tietoliikenne alaa opiskeleva tekee tuollaisen ekalla luokalla. Ja ei muuten ollut mikään erikoisen hyvä tuo. (Ne usbi antennit on parempia, imo)

 4. Itse tein analoogiaikaan ’antennin’ ihan vai tyrkkäämällä kuparilanka häkkyrän telkkarin taakse. Lanka oli juuri sopivan paksuinen telkkarin antenniliittimen keskellä olleeseen reikään, joten en tarvinnut varsinaista antenniliitintä lainkaan. Nyt digitv aikana ei tarvitse muuta kuin metrin pätkän kaapelia pistää roikkumaan tv-tason taakse.

 5. Niin, ja kun edit puuttuu vielä niin tässä täydennystä: Kupari viritelmän muodolla ei ollut pienintäkään merkitystä vastaanoton laatuun. Kuva oli aina erinomainen.

 6. itse tuli katsottua joskus anteenipiuha vedettynä paksuun villakarvamattoon. ei häiriön häiriötä.

 7. Itse tein DVD-kotelosta Digi-TV-antennin. Tekniikan Maailman ohjeilla tosin. En nyt muista missä numerossa oli, mutta kaverin parvekkeelta toimi hyvin.

 8. Tämä on pätevä antenni. Olen tehnyt eri paikkakuntien lähetystaajuuksille mitoitettuina parikin kappaletta. Voittaa mennen tullen ja palatessa kaupalliset antennivahvistimella varustetut yleisantennit (jotka maksavata rahaa). Varmasti kuvan saa näkyviin langanpätkilläkin hyvilla paikoilla, mutta huonommalla signaalilla tulevat erot antenneissa näkyviin. Omissa vertailuissani en ole katsonut pelkästään kuvaa vaan boksin ilmoittamia signaalin voimakkuuksia ja lähetyksen laadukkuutta. Näissä tällä antennilla ja oikeilla mitoituksilla olen päässyt 90% signaalinvoimakkuuteen ja 100% laatuun.

 9. Minäpäs olenkin katsonut aivan Pohjois-Lapissa digi tv:tä antennina Leatherman…

 10. ”Mistä liikkeestä saa tollasta paksua kupari lankaa”

  Jostain rautakaupasta messinkistä hitsauspuikkoa 🙂

 11. Eipä löydy joka rautakaupasta tuota messinkilankaa, Starkit ja K-raudat kiertäneenä. Helsingin Hakaniemessä Rautamiehestä löytyi 2mm ja 3mm vahvuiset langat metrin pätkinä, nyt ensimmäinen antenni juotettu kasaan, vielä antenniliitin tuohon.

 12. No, kaikissa rautakaupoissa on paksuja sähköjohtoja rullissa, joista saa leikata tarvitsemansa pituisen pätkän. Esimerkiksi sellainen, jossa menee viisi 2mm paksuista kuparisydäntä saa hyvin sopivaa kun oikoo suoraksi ja kuorii muovit pinnasta pois.

 13. Eilen vedin lastenhuoneeseen 6m antennikaapelin jonka toinen pää on makuuhuoneen tv antennirasiassa enkä saanut näkymään mitään. muissa huoneissa näkyy erinomaisesti! onko 6m liian pitkä matka taloyhtiömme antennille???

 14. Mulla itsellä ei toimi kun tein samanlaisen. Johtuuko siitä että asun maaseudulla Urjalassa.

Kommenttien lisääminen on estetty.