maailmanpyora_saksassa.jpg
Meillä nostalgiaan taipuvaisilla on tapana haikailla vanhojen asioiden perään. Esimerkiksi Linnanmäellä vanha maailmanpyörä oli tietenkin parempi, kuin se uusi. Myöskin vanha puurakenteinen vuoristorata on luonnollisesti parempi, kuin kymmenen uutta.

Tässä kuitenkin mallia todella vanhasta huvipuistolaitteesta. Eteläisessä Saksassa keskiaikaisilla markkinoilla bongattu pieni puinen maailmanpyörä pyöräytetään käyntiin kädellä heilauttamalla, jonka jälkeen liike pidetään käynnissä lankkua polkemalla. Sitten vaan nauttimaan maisemista ja vanhan ajan laitteiden puuosien natinasta.

(kuva: Pena)

Edellinen artikkeliHan Solo karboniitissa -työpöytä
Seuraava artikkeliKeitä te olette ja mitä te teette, eli Hilavitkutin.com kävijäprofiilimittauksen tulokset

1 KOMMENTTI

 1. Ensimmäinen varsinainen maailmanpyörä oli Jim dokumentin mukaan Chicagon vuoden 1893 Maailmannäyttelyssä, World’s Fair. Siitä tulee nimitys maailmanpyörä. Se oli höyrykäyttöinen.
  Onhan tuokin aika veikeä mutta ei tarjoa kovin kummoisia näkymiä..

 2. Eihän tuo nykyisestä vinkkelistä ole hieno kuin sen historiallisen arvon vuoksi, mutta mieti nyt keskiaikaista ihmistä, joka ei ollut nähnyt mitään tuon kaltaista.

  Hieno juttu, varsinkin jos tuo on rakennettu vanhojen piirrosten mukaan tms.

 3. Kuka on Pena?
  Onko kuvan julkaisuun Penan lupa?
  Entä onko Pena ammattikuvaaja vai harrastelija?

  Riistääkö Hilavitkutin amatöörikuvaajia kuin J. Jonah Jameson Peter Parkeria?

 4. Pjentti ole huoleti, Pena on todennäköisesti itse ottanut yhteyttä hilavitkuttimeen ja tarjonnut kuvaansa julkaistavaksi. Sivustolle voi siis lähettää omia juttuvinkkejään mitä maailmalla tulee vastaan.

 5. Pjentti: Hilavitkutin kunnioittaa toiveesta luonnollisesti kirjoittajien ja valokuvien ottajien lähdesuojaa.

  Mikäli haluat lähettää julkaistavaksi omia kuviasi, tai juttuideoita, onnistuu tämä meilaamalla allekirjoittaneelle osoitteeseen info[at]hilavitkutin.com. Kuvauspalkkiota tms. emme maksa, mutta linkitämme kyllä mieluusti kirjoittajan / kuvaajan omille sivuille, mikäli tämä näin toivoo.

  Jutuissa julkaistaan toiveen mukaan lähteen nimi, tai nimimerkki.